Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Την πλήρη αντίθεσή της  στη δημιουργία χώρου υποδοχής μεταναστών στον χώρο του περιφερειακού  νοσοκομείου δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» εκφράζει η ΔΗΜΑΡ.

Τα μέλη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην παρούσα φάση συντάσσονται πλήρως με τις  πρωτοβουλίες και κινήσεις  που αναπτύσσει  η δημοτική αρχή  της πόλης μας. Θεωρούμε σημαντικό βήμα την πρωτοβουλία του Δημάρχου να συγκαλέσει  κοινή σύσκεψη με όλες της δημοτικές  κινήσεις που μετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση και να δράσουν από κοινού.

Η Δημοκρατική αριστερά θα στηρίξει  κάθε κίνηση και προσπάθεια που θα γίνει  στην κατεύθυνση ακύρωσης των σχεδίων για μετατροπής του νοσοκομείου η μέρους αυτού  σε  κέντρο υποδοχής μεταναστών

Καλούμε δε τον Δήμαρχο της πόλης να αναλάβει την πρωτοβουλία   και να συγκαλέσει ανοικτή σύσκεψη  με την συμμετοχή των   δημάρχων  του Χαϊδαρίου και του Αιγάλεω, των περιφερειακών  αρχών   παρουσία  των συμπολιτών  μας καλώντας τους να υπερασπιστούν το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι και μόνο αυτοί  για το μέλλον της πόλης τους και της ζωής τους .

Η Δημοκρατική Αριστερά «θεωρεί ότι το υπαρκτό και σύνθετο πρόβλημα των μεταναστών δεν αντιμετωπίζεται σε συνθήκες εκτοπισμού σε γκέτο και ξερονήσια». Δεν μπορεί η ‘’έλλειψη μεταναστευτικής πολίτικης να καλύπτεται από  ρατσιστική αυταρχική συμπεριφορά . Πιστεύουμε ότι έχουν «τεράστια ευθύνη » οι  κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «που τόσα χρόνια άφησαν το πρόβλημα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις .

Τ.Ο ΔΗΜΑΡ ΑΓ .Βαρβάρας

Η Γραμματέας

Βαρβάρα Κλαδη