ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Με συμμέτοχη περισσότερων από 350 πεζοπόρων κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκε ο κυριακάτικος περίπατος στο Όρος Αιγάλεω, που διοργανώθηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) σε συνεργασία με τους Δήμους Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιά, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τους Συλλόγους «Χοροωδή», «Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού» και «Αναγέννηση» Κορυδαλλού.

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναδείξει το ανώνυμο σπήλαιο Σχιστού, που χρησιμοποιήθηκε από την Ανώτερη Παλαιολιθική μέχρι και τους νεώτερους χρόνους, ενώ πρόκειται για την αρχαιότερη μέχρι τώρα βεβαιωμένη κατοίκηση σε ολόκληρη την Αττική. Η πρωτοβουλία εμπλουτίστηκε με την πεζοπορία στο δασικό δίκτυο του Όρους Αιγάλεω σε μήκος 3.5 χλμ. με αφετηρία τα Πυροβολεία Κορυδαλλού και κατάληξη στο ανώνυμο Σπήλαιο. Εντός της διαδρομής υπήρχαν επανδρωμένοι σταθμοί ξεκούρασης, με παρουσία διασωστών της ΕΔΟΚ  για την  ασφάλεια των πεζοπόρων. Ο περίπατος ολοκληρώθηκε στην καλύβα των κυνηγών με φαγητό και κρασί – μια ευγενική προσφορά από εθελοντές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας Σ. Κασιμάτης και Γ. Καπλάνης αντίστοιχα, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, με κοινή δήλωσή τους ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και ο Αντιπρόεδρος Δημοσθένης Σταματάτος τόνισαν ότι: «Ο αγώνας για την υπεράσπιση του Όρους Αιγάλεω μπορεί να κερδηθεί μόνο με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα συμβάλει στην προστασία του βουνού.  Για το λόγο αυτό καθιερώσαμε τέτοιες δραστηριότητες. Ραντεβού για επανάληψη του περιπάτου αρχές Μαΐου».