Αυλαία εχθές για την Μουσικοθεατρική Παράσταση “Λαχτάρησα μια χώρα…”  που παρουσίασε η Θεατρική ομάδα του δήμου “Περι…έργων”

Αυλαία εχθές Κυριακή 28 Απριλίου, για την Μουσικοθεατρική Παράσταση “Λαχτάρησα μια χώρα…”  που παρουσίασε η Θεατρική ομάδα του δήμου “Περι…έργων” στο  δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” συγκλονίζοντας το κοινό, τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα.

Πάντως υπάρχει επιθυμία και για άλλες παραστάσεις και από συμπολίτες μας οι οποίοι γέμισαν το ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ και στις τέσσερεις παραστάσεις που δόθηκαν.

Ένα τρίωρο με πολλές συγκινήσεις έζησαν όσοι παρακολούθησαν το έργο αφιερωμένο στον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Μέσα από τη μουσική του, η Ελλάδα ταξίδεψε από το 1922 έως πρόσφατες δεκαετίες, σκορπώντας ανάμικτα συναισθήματα στο κοινό.

Οι θεατές συμμετείχαν ο καθένας με τον τρόπο αφού συνεπαρμένοι από τη μουσική και τα τραγούδια του, άλλοι σιγοτραγουδούσαν, άλλοι συνόδευαν με παλαμάκια τους ήχους, άλλοι δάκρυζαν και άλλοι απλά είχαν καθηλωθεί στο κάθισμά τους και “ταξίδευαν”, από τις μοναδικές ερμηνείες.

Η αίθουσα του ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ γεμάτη πολύ ώρα πριν ξεκινήσει η παράσταση.

ΌΛΟΙ οι συντελεστές της παράστασης ΑΡΙΣΤΟΙ.

Περίπου 45 άτομα συμμετείχαν για την παρουσίαση του έργου, που δεν θα ξεχαστεί εύκολα.

Μουσικοί, ηθοποιοί, τεχνικοί, ο καθένας ήταν κρίκος της αλυσίδας αυτής της παράστασης με αρχή και τέλος της, την Μαρούσα Στρογγυόγλου η οποία σκηνοθέτησε την τρίωρη παραγωγή, ανεβάζοντας τον πήχη υψηλά, όπως καταφέρνει να κάνει σε κάθε έργο που σκηνοθετεί.

Σημειώνουμε πως η θεατρική ομάδα “Περι…έργων”, όντως λειτουργεί σαν ομάδα και μακριά από το σανίδι και υπάρχει ένα δυνατό δέσιμο ανάμεσα στα μέλη της.

Το παραπάνω το νοιώσαμε όταν βρεθήκαμε στον προαύλιο  χώρο του ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η χθεσινοβραδυνή παράσταση.

..