Πολυμελής αντιπροσωπεία από την «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Βαρβάρας στο «Λαχτάρησα μια χώρα…»

.

«Λαχτάρησα μια χώρα…», για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νεότεροι

Πολυμελής αντιπροσωπεία από την «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Βαρβάρας παραβρέθηκε και παρακολούθησε το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 την μουσικοθεατρική παράσταση «Λαχτάρησα μια χώρα…» που ανέβηκε στην σκηνή του «Γιάννης Ρίτσος» από την θεατρική ομάδα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε σκηνοθεσία Μαρούσας Στρογγυόγλου.

Το «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι» έγινε πράξη με τον καλύτερο τρόπο από τους συντελεστές της παράστασης στο κατάμεστο «Γιάννης Ρίτσος», για την ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη που σύνδεσε και τα δύο με τους εμβληματικούς λαϊκούς αγώνες του 20ου αιώνα.

Υπεύθυνοι γι’ αυτό ήταν τόσο η σκηνοθέτης και ηθοποιός της παράστασης Μαρούσα Στρογγυόγλου όσο και όλοι οι συντελεστές του έργου που με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους ταξίδεψαν, συγκίνησαν και ξεσήκωσαν το κοινό.

Ο Μίκης Θεοδωράκης κατάφερε με τις μελωδίες και τα τραγούδια να βάλει στο σπίτι κάθε λαϊκής οικογένειας, κάθε φτωχού, κάθε κατατρεγμένου, στοίχους μεγάλων ποιητών μας. Οι συντελεστές του «Λαχτάρησα μια χώρα…» κατάφεραν με πολύ μεγάλο σεβασμό να βάλουν τη ζωή και το έργο του αθάνατου μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη μέσα στις καρδιές των θεατών που παρακολούθησαν την παράσταση, συμμετέχοντας ενεργά πολλές φορές και οι ίδιοι.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του έργου, στους ηθοποιούς, τους τραγουδιστές, την πολυμελή ορχήστρα, στους τεχνικούς, στους εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Τέτοιες προσπάθειες που προάγουν τον πολιτισμό αξίζουν πολύ μεγαλύτερη ανταπόκριση και υποστήριξη από την δημοτική αρχή και το κράτος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει τέτοιες προσπάθειες, γιατί ο πολιτισμός αποτελεί διέξοδο για το λαό, δεν είναι πολυτέλεια. Απέναντι στην «κανονικότητα» τους μπορούμε να αντιτάξουμε μια άλλη πραγματικότητα που θα στηρίζεται σε αξίες, για τις οποίες αγωνίστηκαν στο παρελθόν πολλοί με τίμημα ακόμα και τη ζωή τους  και οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα τους.

Αγία Βαρβάρα, 28/4/2024