ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

Δεν φαίνεται να προχωρά το Plan A του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) για την «εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα», σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) στο Capital.gr.

Για αυτό χθες το απόγευμα οργανώθηκε σύσκεψη στο ΥΠΕΣ μεταξύ κορυφαίων στελεχών του ίδιου υπουργείου, του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, της ΚΕΔΕ, παρόντος μάλιστα εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου. Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο απολύσεων στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου στους δήμους και στις δημοτικές επιχειρήσεις «κολλά» σε τεχνικά (πχ στην εξέλιξη αλλά και την … ποιότητα της απογραφής των εργαζομένων τους) αλλά και στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η εμπλοκή που, όπως όλα δείχνουν, υπάρχει στην «κινητικότητα» στους δήμους, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το γεγονός πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει πάρει, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα λένε κύκλοι του, «σιωπηρή παράταση» από την τρόικα μέχρι τέλος Μαρτίου 2014, προκειμένου να παρουσιάσει το β’ κύμα της «κινητικότητας» 12500 των δημοσίων υπαλλήλων.

Από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχονται πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα του εν λόγω κύματος εντοπίζεται στους δήμους και όχι στον ΕΟΠΥΥ». Το καταρχάς σχέδιο του ΥΠΕΣ που προέβλεπε την εθελοντική μετακίνηση 4000- 4500 δημοτικών υπαλλήλων από τους αστικούς, κυρίως, δήμους προς τους περιφερειακούς με βάση τις κενές θέσεις των τελευταίων σκοντάφτει στη … θέληση των ίδιων των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και των περισσοτέρων δημάρχων.

πηγη: Aftodioikisi.gr