Κάλεσμα Βρούτση σε όλους τους αντιδημάρχους & αντιπεριφερειάρχες αθλητισμού

Την έναρξη του μεγάλου προγράμματος «Άθληση για Όλους», προανήγγειλε ο αν. υπουργός αθλητισμού Γ. Βρούτσης, καλώντας στις 23 Μάη  όλους τους αντιδημάρχους & αντιπεριφερειάρχες αθλητισμού στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, προκειμένου να συζητήσουν για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο  Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ , αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» αλλά και στη Νέα Τούμπα και στο Καυτατζόγλειο.

Όπως αποκάλυψε ο αν. υπουργός αθλητισμού «τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας έχει μια από τις χειρότερες επιδόσεις στον ανεπτυγμένο κόσμο όσον αφορά στην άσκηση του πληθυσμού. Αυτό το ακούτε πρώτη φορά δημόσια. Δεν αθλούμαστε» σημείωσε, τονίζοντας: «Θα γυρίσουμε σελίδα» Όπως μάλιστα είπε στις 23 Μαίου το Υπ. Αθλητισμού μπαίνει μπροστά. «Καλώ για πρώτη φορά όλους τους αντιδημάρχους αθλητισμού της χώρας και τους αντιπεριφερειάρχες αθλητισμού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Θα μιλήσει και ο υπουργός εσωτερικών γιατί μόνο μαζί με δήμους μπορούμε να κάνουμε αυτή τη δράση. Ξεκινάμε το μεγάλο πρόγραμμα «άθληση για όλους. Φιλοδοξία μου είναι όταν θα φύγω από το υπουργείο κι εγώ κι ο επόμενος και οι μεθεπόμενοι υπουργοί, το πρόγραμμα αυτό να έχει μείνει» Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση το πρόγραμμα θα προωθείται μέσω των δήμων καθώς θα δημιουργηθούν ομάδες με πρωτοβουλίες των δήμων τις οποίες «θα χρηματοδοτούμε» και θα εμπλουτίζεται στην πορεία του χρόνου «Έχουμε και την αποφασιστικότητα και την πολιτική βούληση να αλλάξουμε την θλιβερή εικόνα της χώρας όσον αφορά στην άσκηση του πληθυσμού. Δεν πάμε να κάνουμε πρωταθλητισμό αλλά να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του. Να βγάλουμε τα άτομα με αναπηρία από τα σπίτια του…»

πηγή: Aftodioikisi.gr