Πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσει η Ένωση Κρητών της πόλης μας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”

.

Από τον Φεβρουάριο η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας, ένας από τους παλαιότερους Φορείς της πόλης μας, έχει καινούρια διοίκηση με πρόεδρο τον Νίκο Γιαλεσάκη, Γενική Γραμματέα την Αθηνά Ρουσσάκη, ταμία την Χριστίνα Κόρσαββα.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η πορεία της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας «Η Μεγαλόνησος», που για 66η συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζει με συνέπεια το έργο της στην πόλη μας!

Βλέπει κανείς το πάθος τους για την Κρήτη,  για μια καλύτερη ανατροφή των παιδιών, σε ένα διαρκή αγώνα για ένα καλύτερο αύριο της κοινωνίας μας, με μόνη βοήθεια την αγάπη και την προσφορά των μελών και των φίλων τους.

Ήδη κατά τους πρώτους μήνες της θητείας τους, έχουν καταγράψει στις σελίδες της ιστορίας της Ένωσης των Κρητών της πόλης μας πολλές νέες, πολυποίκιλες και πολυδιάστατες δράσεις, που μόνο πιστώνουν ελπίδες βελτίωσης της δύσκολης καθημερινότητας που βιώνουν γονείς και πολίτες.

Κάνοντας απολογισμό των δράσεων της έως τώρα, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η Ένωση των Κρητών της πόλης μας είναι ενεργός και πάντα παρών στα πολιτιστικά δρώμενα, συνεχίζοντας το σημαντικό  έργο της στην πόλη μας.

Η Ένωση Κρητών σημαντικός πολιτιστικός φορέας της πόλης μας χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων των Κρητών συμπολιτών μας και των επίσημων Δημόσιων φορέων για τη συνέχιση του έργου της.

Απαριθμώντας τις δράσεις της Ένωσης μέσα στο τελευταίο τετράμηνο, έχουμε τα εξής:

Έκοψαν την βασιλόπιτα τους, παρουσία του Δημάρχου, εκπροσώπων φορέων της πόλης μας και εκτός αυτής και δεκάδων συμπολιτών μας, σε μια κατάμεστη αίθουσα, μέσα σε κλίμα αδελφοσύνης και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Μας καλωσόρισαν με μουσική και κεράσματα και αισθανθήκαμε την Κρητική φιλοξενία σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως κάνουν πάντα.

Ξεκίνησαν άμεσα μαθήματα χορού και μουσικών οργάνων.

Οι χοροδιδάσκαλοι της Ένωσης  διδάσκουν την ζωντανή χορευτική κληρονομία της Κρήτης

Την Τσικνοπέμπτη έκαναν μια γιορτή με πλούσια εδέσματα, μουσική και αντίτιμο για την ενίσχυση του Συλλόγου.

Μέλη, φίλοι και όσοι παρευρέθηκαν στην Ένωση έχουν να πούνε τα καλύτερα για τους μεζέδες, την μουσική και την μεγάλη αγκαλιά των ανθρώπων του Συλλόγου.

Στα κούλουμα έφτιαξαν την παραδοσιακή φασολάδα και ήταν μαζί με το Σύλλογο Ποντίων στην προσφορά φαγητών και ποτών προς τους συμπολίτες μας, στην γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος μας

24 Μαρτίου δώσανε το παρών στην παρέλαση στο Σύνταγμα υπό την σκέπη της Παγκρητίου Ενώσεως και στις 25 Μαρτίου παρελάσανε στην πόλη μας με παραδοσιακές φορεσιές.

Κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Φαναρίου Αγαθάγγελου παρευρέθηκαν ως άγημα στην υποδοχή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου που μεταφέρθηκαν από το πολεμικό Ναυτικό στο ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Την Ημέρα της Γυναίκας τιμήσανε με μια εκπληκτική παράσταση στο κινηματοθέατρο Γιάννης Ρίτσος της πόλης μας.

Στην Κρητική Συνάντηση στο Πασαλιμάνι ήταν παρών με χορευτικό τμήμα.

Στον φιλόξενο χώρο της, έγινε έκθεση χειροποίητων προϊόντων από την Κοινσεπ “Κύτταρο” όπου εκτέθηκαν όμορφες δημιουργίες με μεράκι και έμπνευση.

Στην μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου, παρευρέθησαν στην εκδήλωση και κατατέθηκε στεφάνι από τον Πρόεδρο κο Γιαλεσάκη Νικόλαο

Έγινε παρουσίαση στην Εστία της Ένωσης, του βιβλίου “Καλή Νίκη” του Χρήστου Δασκαλάκη.

Παραχώρησαν την αίθουσα τους για διάφορες δράσεις συλλόγων και φορέων και είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε δράση ζητηθεί να γίνουν αρωγοί.

Δώσανε το παρόν και συμμετείχαν στην αιμοδοσία που διοργανώθηκε από τον Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία σε συνεργασία με το  Αττικό Νοσοκομείο

Πριν το πέρας των μαθημάτων για το Πάσχα, με την συνεργασία της κας Βαρβάρας Κλάδη, κατασκεύασαν λαμπάδες για τους μαθητές της Ένωσης, κάνοντας μια μεγάλη παρέα με κεράσματα σε φαΐ και ποτό.

Ήταν παρών στην περιφορά του Επιταφίου του Ι. Ν. της Αγίας Βαρβάρας, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Δαμανάκη.

Την Κυριακή του Θωμά πραγματοποίησαν αρτοκλασία υπέρ του Προστάτη της Ένωσης Αγίου Γεωργίου, των μελών, των φίλων και των συμπολιτών μας.

Την προσεχή Κυριακή 19 Μαΐου, όπως πληροφορηθήκαμε, η Ένωση Κρητών της πόλης μας, καλεσμένη από το αδελφό σωματείο «Ένωση Κρητών Αχαρνών», έχει αναλάβει για 3η συνεχόμενη χρονιά, την ομιλία για την ιστορική επέτειο μνήμης της Μάχης της Κρήτης.

Επίσης από τις 20 έως τις 23 Μαΐου διοργανώνει Bazaar γυναικείων υποδημάτων στο χώρο της, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Ένωσης.

Την 1η Ιουνίου δε στο δημοτικό κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” σε ειδική εκδήλωση θα τιμήσει την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Η Σελίδα τους στο facebook Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας “H Μεγαλόνησος” ανανεωμένη και πάντα ενημερωμένη.

Χαιρόμαστε να υπάρχουν ενεργοί Σύλλογοι στην πόλη μας, ταγμένοι στο πολιτιστικό στοιχείο, σαν την  Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας.

Μεταλαμπαδεύονται οι παραδόσεις, οι αξίες και τα έθιμα του τόπου μας.

Σε μια τόσο δύσκολή εποχή που οι αλλαγές είναι ραγδαίες και οδηγούμαστε στην απαξίωση και στον εκφυλισμό, είναι πρώτιστη ανάγκη να καθοδηγήσουμε τους νέους μας στην παράδοση.

Είτε κατάγεσαι από την Κρήτη, είτε από τον Πόντο, είτε από την Ήπειρο, σημασία έχει η Ένωση του ελληνικού στοιχείου.

Για την εφημερίδα μας, είναι πάντα μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση, να έχουμε τόσο δραστήριους συλλόγους στην πόλη μας, που συνδράμουν με την πολιτιστική τους κουλτούρα, τις αξίες και τον αγώνα τους, στην δημιουργία μιας στιβαρής δομικά τοπικής κοινωνίας για τα παιδιά και τους δημότες.

Χρέος όλων είναι η στήριξη τέτοιων προσπαθειών, ως αντίδοτο στην απαξίωση και τον εκφυλισμό που βιώνουμε πλέον καθημερινά και σε διάφορους τομείς.

Η εφημερίδα μας στηρίζει ανεπιφύλακτα εμπράκτως τέτοιες προσπάθειες και αναμένουμε ακόμα περισσότερες και καλύτερες δράσεις, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν!

Αναμένουμε για τα επόμενα!

Εύγε!