Τι θα συμβεί, εάν γίνει κάποιο ατύχημα από απορριμματοφόρο που κινείται με την όπισθεν και ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες;;;

Τα τελευταία χρόνια γράφουμε συνεχώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί των απορριμματοφόρων του δήμου, να πραγματοποιήσουν στην ώρα τους τα δρομολόγια για την περισυλλογή των απορριμμάτων από τους κάδους.

Εκτός του μεγάλου όγκου των απορριμματοφόρων, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα από παρκαρισμένα οχήματα σε στενούς δρόμους ή πάνω σε στροφές προκαλώντας αναστάτωση και κινδύνους συγκρούσεων.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που οι οδηγοί υποχρεωτικά κινούνται με την όπισθεν, σε μεγάλη απόσταση, για να πλησιάσουν τους κάδους.

Είχαμε στο παρελθόν προτείνει ο δήμος αντί να προμηθευτεί ένα μεγάλο απορριμματοφόρο με πρέσα ή μύλο να προμηθευτεί δύο μικρότερα σε όγκο οχήματα, για να μην έχει προβλήματα η περισυλλογή των σκουπιδιών και να μην αναγκάζονται οι οδηγοί να διανύουν αποστάσεις με την όπισθεν, για να φτάσουν στους κάδους.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από την οδό Βαλαωρίτου, την οποία καθημερινά το απορριμματοφόρο την ανεβαίνει με την όπισθεν,  την κατεβαίνει κόντρα στο ρέμα, αφού είναι μονόδρομος και συχνά όταν κάποιο άλλο όχημα κινείται κανονικά να προκαλείται κυκλοφοριακό χάος.

Σημειώνουμε πως αυτή η καθημερινή κατάσταση είναι σε γνώση του δήμου, αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί, εάν γίνει κάποιο ατύχημα και ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες…