ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δεν με ξαφνιάζει μετά από τόσα χρόνια ότι συμβεί, ότι ακουσθεί ή γραφτεί πλέον, από συγκεκριμένα άτομα που προσπαθούν με κάθε θυσία να αναρριχηθούν και να παίξουν το ρόλο της εξουσίας.
Ειδικά μάλιστα από τα άτομα εκείνα που στο παρελθόν όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να ασκήσουν διοίκηση έδειξαν τον χειρότερο εαυτό τους και το τι σημαίνει για εκείνους να έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν.
Υπάρχουν στην κοινωνία μας τρία είδη ατόμων. Εκείνα τα οποία δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά, εκείνα που ενδιαφέρονται για να πάει ο τόπος τους μπροστά και η τρίτη ομάδα των ατόμων που είναι οι επαγγελματίες πολιτικοί.
Τα άτομα που ανήκουν στην τρίτη ομάδα είναι κατά την άποψή μου τα πλέον επικίνδυνα διότι οι πράξεις τους είναι σχεδιασμένες και αποσκοπούν πάντα σε κάτι.
Άτομα που έχουν μάθει να σου χαμογελάνε ψεύτικα, να σε φωνάζουν με το μικρό σου όνομα αν και σε γνωρίζουν ελάχιστα, άτομα που “ανοίγει” η καρδιά τους όταν σε συναντούν, προκειμένου να πετύχουν την εύνοια σου ή να πάρουν κάτι από εσένα.
Όταν όμως δεν εξυπηρετείς τα συμφέροντά τους και στέκεσαι απέναντί τους, αλίμονό σου.
Το χαμόγελό τους παγώνει και φαίνονται τα κοφτερά δόντια τους, ξεχνούν το όνομά σου και σε αποκαλούν όπως δε μπορείς να φανταστείς και εκεί που “άνοιγε” η καρδιά τους τώρα ξεχειλίζει η χολή τους.
Είμαι αρκετά έμπειρος πλέον να τους αντιμετωπίζω με ψυχραιμία και νηφαλιότητα επειδή τους έχω μάθει τόσα χρόνια και ποτέ δεν έκρυψα την άποψή μου για τα άτομα αυτά και το γνωρίζουν.
Όπως γνωρίζουν πως η αλήθεια είναι ποιο δυνατή από τις κραυγές τους και στο τέλος θα επικρατήσει.
Δεν φοβήθηκα έως τώρα να γράφω την άποψή μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον και εκνευρίζονται γιατί το ξέρουν αυτό.
Δεν είναι δυνατόν την ΑΛΗΘΕΙΑ να την χαρακτηρίζουν ΕΜΠΑΘΕΙΑ, να ξεχνούν τις πράξεις και τις πρακτικές τους, όταν μπόρεσαν να τις εφαρμόσουν και να ενοχλούνται που τους τα θυμίζω.
Τώρα βέβαια καταγγέλλουν πράγματα που και οι ίδιοι έπραξαν με μοναδική άνεση.
Δεν φοβάμαι την αγέλη, δεν μπορώ όμως να αποδεχθώ πως ανάμεσά τους είναι και ένα τουλάχιστον άτομο που έχει πιει ένα ποτήρι νερό στο σπίτι μου και πρωταγωνιστεί σε αυτήν την επίθεση.
Είναι βλέπετε και αυτός επαγγελματίας πολιτικός.
Βέβαια θα μου πείτε πως όλα τα γουρούνια την ίδια φάτσα έχουν και δυστυχώς θα αναγκαστώ να το αποδεχθώ.
Πάρις Βαμβακόπουλος