Σύντομα ξεκινούν τα έργα για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου – Τοποθετήθηκε η σχετική πινακίδα

Με τη συμμετοχή δεκάδων συμπολιτών μας καταστηματαρχών και κατοίκων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου, πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων, ενημερωτική εκδήλωση που αφορούσε την πραγματοποίηση έργων στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας, από τον κόμβο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, έως την οδό Γεννηματά.

Βασικοί ομιλητές και ένθερμοι υποστηρικτές του έργου “ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ”, κόστους περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου συμπολίτης μας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Και οι δύο ανέπτυξαν την φιλοσοφία του έργου το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα είναι αντάξιο άλλων Ευρωπαϊκών φημισμένων εμπορικών κέντρων, όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση.

Βασικό μέλημα η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την εύκολη και ασφαλή επίσκεψη σε αυτό των καταναλωτών, αλλά και της διευκόλυνσης όλων των μερών.

Στο πρόγραμμα αναβάθμισης του εμπορικού κέντρου θα συμμετέχουν 65 καταστήματα τα οποία θα επωφεληθούν  από αυτό.

Τα έργα επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 8 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Μίχος σε εκείνη τη συνάντηση. 

Η 8η Ιανουαρίου πέρασε, αλλά δεν είδαμε να ξεκινούν αυτά τα έργα.

Γράφαμε επίσης τον Απρίλιο πως σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν είχε ενημερωθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία εγκαίρως και μετά από παρέμβασή της για διάφορους ελέγχους, υπήρξε αναβολή έναρξής τους.

Υπήρξε όμως νέα ανακοίνωση πως τα έργα θα ξεκίναγαν μετά το Πάσχα για να μην αναστατωθεί η αγορά και να “δουλέψουν” τα καταστήματα και συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου.

Εχθές πάντως δεν είδαμε να ξεκινούν έργα, ούτε κάποιες νέες ανακοινώσεις…

Είδαμε πάντως να τοποθετείται πινακίδα του έργου επί της Ελ. Βενιζέλου, πράγμα που σημαίνει πως σύντομα θα ξεκινήσουν και τα έργα.