Ο “ΦΑΡΟΣ” ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», τίμησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Γυναίκα , στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, σε μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκδήλωση, το Σάββατο 8 Μαρτίου, στην αίθουσα του.

Μ’ένα τριαντάφυλλο και ένα σελιδοδείκτη υποδέχτηκαν τους καλεσμένους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Σοφία Σαββίδου (Δημοτική Σύμβουλος Αγ.Βαρβάρας)  παρουσίασε το νέο Δ.Σ  που προέκυψε από της εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου 2014 και έκανε μια σύντομη αναφορά στο ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία.

Ακολούθησε  θεατρικό «η Γυναίκα’ς σον Πόντο», από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου, σε κείμενα του κ.Κυρ.Σαχανίδη (Συγγραφέας & Ποιητής της Ποντιακής Διαλέκτου). Συμμετείχαν πέντε Γενιές Ποντίων Γυναικών, που Η κάθε μια με το δικό της ξεχωριστό τρόπο  μίλησε για αναμνήσεις, συναισθήματα, αξίες, αλλά και για την προοπτική τους για το μέλλον.

Τιμήθηκαν 25 Γυναίκες του Συλλόγου που είναι Εθελόντριες στην Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών Μυελού των Οστών έτοιμες να «χαρίσουν ζωή» εύκολα και ανώδυνα σε κάποιον ασθενή που παλεύει για την ίδια του τη ζωή.

Τιμητική Διάκριση και στη Σάρα Γανωτή, Ηθοποιό & Σεναριογράφο, Που προβάλλει πάντα την Ποντιακή καταγωγή της.

Ενθουσιασμένη η Σάρα παρακολούθησε όλη την εκδήλωση και ευχαρίστησε το Δ.Σ για την πρόσκληση και τη διάκριση.

Έκπληξη επιφύλαξαν οι Γυναίκες του Συλλόγου στην Πρόεδρο κ.Σοφ.Σαββίδου τιμώντας την για τη ανιδιοτελή προσφορά της στην κοινωνία και η κ.Άννα Σιδηροπούλου τόνισε  <Σοφία μας με τα έργα σου, μας έβγαλες από τα σπίτια μας και από το γκρίζο της καθημερινότητας…>

Στη συνέχεια όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, περίπου 100 άτομα, παρουσίασαν χορούς του Πόντου κερδίζοντας το χειροκρότημα και το  χορό «Σέρρα», η Πρόεδρος τον αφιέρωσε σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, να έχουν υγεία, δύναμη και αξιοπρέπεια για να μπορούν να συνεχίζουν τους αγώνες τους.

Όλοι οι καλεσμένοι άφησαν για λίγο στην άκρη τα προβλήματά τους, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με τους Σταύρο Σαββίδη, Νίκο Κουλαξουζίδη, Δημήτρη Τσούλφα, Γ.Δασκουλίδη, Σ.Ηλιάδη, Ν.Ιωαννίδη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την ευχή να διοργανώνει πάντα ο Σύλλογος τέτοιες ωραίες και αξιόλογες βραδιές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ.Γ.Καπλάνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.Α.Λεωτσάκος & κ.Ν.Κολιάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Σ.Σαββίδης, κ.Μ.Γκόβα, κ.Θ.Ντάβιος, κ.Μ.Παπαδάκου, κ.Δ.Σωτηρόπουλος, η κ.Πανταλάκη-Ανδριανοπούλου Ιωάννα Περιφερειακή Σύμβουλος, ο κ.Μ.Νικητάκης Υποψ.Δήμαρχος Αγ.Βαρβάρας, ο κ.Μ.Γιάγκας Υποψ.Δήμαρχος Αγ.Βαρβάρας, κ.Χ.Μπουράνης πρ.Διοικητής Αστυνομ.Τμήματος Αγ.Βαρβάρας,  εκπρόσωποι αδελφών Σωματείων Ποντίων επιστημόνων, Ερέτριας, Κορυδαλλού, Χαλανδρίου, Ελευσίνας, εκπρόσωποι της Ένωσης Κρητών, οι κ.Φ.Μουρδουκούτα και κ.Α.Λόντος Εκπαιδευτικοί της πόλης μας και όλα τα μέλη και φίλοι του Συλλόγου, όπου η προσέλευσή τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία.