ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ 14.ΟΟΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Ρεπορτάζ του Δημήτρη Κατσαγάνη στο capital.gr:

Το δρόμο της «εξόδου» από την υπηρεσία στην οποία εργάζονται μέχρι και τον τρέχοντα μήνα, αναμένεται να πάρει μέχρι και το 16,5% (ή ένας στους έξι) των εργαζομένων στους δήμους από τον επόμενο μήνα και μετά.
Από τους 85.638 εργαζομένους που υπηρετούσαν τον περασμένο Δεκέμβριο στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού (ΟΤΑ), σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενδέχεται έως και 13.500 (δηλαδή περίπου το 15% του συνόλου) να πάρουν το δρόμο είτε της παύσης μισθοδοσίας – απόλυσης, είτε της «διαδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας». Αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε χθες στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Κυριακής» ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και τα οποία επιβέβαιωσαν στο Capital.gr στενοί συνεργάτες του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε πως «από τους 12.815 εργαζομένους σε νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις έχουν απογραφεί 5.464» και πως «θα σταματήσουν να πληρώνονται όσοι δεν κάνουν το αυτονόητο». Παράλληλα, ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε πως «θα μετακινηθούν κοντά στις 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι, οι δήμαρχοι ανεβάζουν τον αριθμό πάνω από 6.000».
Έως 7.500 «Απολύσιμοι»…
Θα «απολυθούν» αυτόματα όσοι υπάλληλοι νομικών προσώπων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και δημοτικών επιχειρήσεων δεν απογραφούν σύμφωνα με το αίτημα του Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό ανέφεραν στο Capital.gr πηγές κοντά στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, σχολιάζοντας δήλωση του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο της Κυριακής», σύμφωνα με την οποία «από τους 750 φορείς έχουν απογραφεί οι 361».
Συνεχίζοντας ο κ. Γρηγοράκος, ανέφερε πως «σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου από τους 12.815 εργαζομένους σε νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις έχουν απογραφεί 5.464», παρότι μέχρι και σήμερα πληρώνονται κανονικά κάθε μήνα, όπως επιβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές.