Συνέλευση Ένωσης Κρητών με επιτυχία και αιχμές κατά του δήμου… – Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής

Αιχμές κατά του δήμου για προτομή Βενιζέλου, Δημοτικά Τέλη και τη μη συνδρομή του δήμου στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου, από το Προεδρείο της συνέλευσης…

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Κρητών της πόλης μας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ” εχθές Κυριακή 7 Νοεμβρίου στα γραφεία της, μέσα σε εορταστικό κλίμα, αφού μετά από καιρό δόθηκε στα μέλη της η ευκαιρία να τα πούνε από κοντά.

Πρόεδρος της Συνέλευσης ορίστηκε ομόφωνα από το σώμα ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης κ. Στέλιος Τσισκάκης, ο οποίος με την εμπειρία που έχει, τήρησε στο απόλυτο τη διαδικασία.

Επίσης τα μέτρα για τον κορωνοϊό τηρήθηκαν στο ακέραιο και διεξήχθη μια εποικοδομητική Συνέλευση.

Μετά την εκλογή Προεδρείου της Συνέλευσης ο Πρόεδρος της κ. Παντελής Πρεντάκης έκανε απολογισμό δράσης, τριών ετών ο οποίος παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας ήταν πλουσιότατος.

Ακολούθησε η ανάγνωση της Εξελεγκτικής Επιτροπής επί των οικονομικών της Ένωσης και η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής η οποία θα διεξαγάγει της εκλογές την επόμενη Κυριακή.

Η Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από τους κ.κ. Σιούτη Γεώργιο, Κυριάκου Φαίδρα, Παπαϊωάννου Γιώργο και Πισσανίδη Γιώργο.

Στη διάρκεια της συνέλευσης οι κ.κ. Τσισκάκης και Πρεντάκης έκαναν αναφορά στο θέμα της προτομής του Βενιζέλου η οποία δεν επανατοποθετήθηκε όπως ήταν πριν την αφαίρεσή της, για τα έργα του σταθμού ΜΕΤΡΟ στην πλατεία της Παναγίας Ελεούσας και πως ακόμα η πινακίδα που αναγράφει πως το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ΄ ολοκλήρου από την Ένωση Κρητών δεν διακρίνεται τόσο από το μέγεθός της  όσο και από το σημείο που έχει επικολληθεί.

Επίσης θίχτηκε το θέμα της απαλλαγής της Ένωσης από τα Δημοτικά τέλη και την έλλειψη οικονομικής ενίσχυσης από το Δήμο προς αυτήν, αντιθέτως απ ΄   ότι έχουν πράξει άλλοι φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τους δικούς τους φορείς.

Εκείνο πάντως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και σχολιάστηκε από τους παραβρεθέντες ήταν η ενημέρωση από τον κ. Πρεντάκη, πως πρόσφατα στην προσπάθεια της Ένωσης να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου, ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της και δεν έστειλε ούτε ένα “κεράκι” στα γραφεία της με προορισμό την  Κρήτη, ενώ σχετικά πρόσφατα είχε πάρει πρωτοβουλία για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για σεισμόπληκτους στην Αλβανία…

Ήταν τρία θέματα και σημεία που ανέβηκαν οι τόνοι με το σώμα να συμφωνεί απόλυτα με τα όσα ελέγχθηκαν και να τα σχολιάζει.

Το σώμα ΟΜΟΦΩΝΑ δέχτηκε επίσης τις εισηγήσεις και τα σχέδια της Ένωσης για την επόμενη διετία, τα οποία οφείλει το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής 14 Νοεμβρίου, να πραγματοποιήσει.

Το γενικό συμπέρασμα πάντως που βγήκε από την συνέλευση ήταν πως η Ένωση με την εκλογή του νέου Δ.Σ. που θα εκλεγεί την επόμενη Κυριακή θα συνεχίσει να παλεύει και να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα για τον πολιτισμό και την Κρητική παράδοση.