Λογοδοσία και απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου – Καμία ερώτηση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση

.

Εχθές πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου περί λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Μάρτιος – Απρίλιος 2024.

Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος δικαιούται να υποβάλει μία ερώτηση σχετικά με τα έργα της δημοτικής αρχής, σε αυτές τις συνεδριάσεις.

Εχθές υπέβαλαν ερωτήσεις οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Σαρόπουλος Κωνσταντίνος, Γούναρη Άννα, Γκιτάκος Βασίλης και Φατσιλέτος Δημήτρης.

Σημειώνουμε πως από την αξιωματική αντιπολίτευση (Παράταξη Πιερακέα) ΔΕΝ υποβλήθηκε καμία ερώτηση…

ΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σχετικά με την ασφαλτόστρωση του κομματιού της Π. Π. Γερμανού από την οδό Δεληγιάννη έως την οδό Υψηλάντη, αντί της επίστρωσης της με ψυχρούς τσιμεντοκιβόλιθους, που προέβλεπε η μελέτη.

Απαντώντας ο δήμαρχος κ. ΜΙΧΟΣ υποστήριξε πως άλλαξε η επίστρωση διότι τα λεωφορεία που περνάνε από το σημείο αυτό θα προξενούσαν ζημιές στους κυβόλιθους από το βάρος τους και αποφασίστηκε η ρίψη ασφάλτου.

…………………….

ΓΟΥΝΑΡΗ: Σχετικά με τον χώρο που έχει ενοικιασθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου για τη στέγαση του “ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ” και σύμφωνα με παλαιότερες εξαγγελίες του δήμου επρόκειτο να είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο δήμαρχος κ. ΜΙΧΟΣ ενημέρωσε την κ. Γούναρη και το σώμα, πως ενώ αρχικά υπήρχε η σκέψη να διαμορφωθεί ο χώρος από συνεργεία του δήμου, αποφασίστηκε τελικά να γίνει μελέτη και να δημοπρατηθεί με διαγωνισμό. Χρόνο έναρξης λειτουργίας του ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ δεν ανέφερε.

……………………

ΓΚΙΤΑΚΟΣ: Σχετικά με τα μέτρα πυρασφάλειας μπροστά στο επερχόμενο καλοκαίρι και με τους κινδύνους που υπάρχουν για πυρκαγιές στο βουνό και ιδιαίτερα σε σχολεία που εφάπτονται του δάσους στην πόλη μας (5ο Δημοτικό, 10ο Νηπιαγωγείο,  1ο Δημοτικό κ.ά)

Ο κ. ΜΙΧΟΣ απαντώντας ενημέρωσε πως εφέτος ο δήμος είναι καλύτερα εξοπλισμένος με οχήματα και τεχνικά μέσα προκειμένου να προλάβει την εκδήλωση πυρκαγιάς σε ευαίσθητα σημεία της πόλης μας. Ανέφερε πως ο δήμος θα καθαρίσει χώρους της αρμοδιότητάς του, ενώ ο ΑΔΜΗΕ ήδη έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό χώρων γύρω από τους πυλώνες. Επίσης ενημέρωσε πως σύντομα ΑΣΔΑ και ΠΕΣΥΔΑΠ θα ξεκινήσουν τον καθαρισμό του βουνού από το 1ο Γυμνάσιο έως την οδό Φλέμινγκ.

………………………

ΦΑΤΣΙΛΕΤΟΣ: Σχετικά με  συμπολίτες μας Τσιγγάνους οι οποίοι (30) δεν έχουν καταφέρει να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια που πήραν το 2002, για την αγορά κατοικίας και κινδυνεύουν να τη χάσουν, επισημαίνοντας πως οι περισσότεροι είναι άνεργοι και άλλοι χωρίς σταθερό εισόδημα.

Ο δήμαρχος κ. ΜΙΧΟΣ δήλωσε πως κατανοεί το πρόβλημα, αλλά σαν δήμος δεν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης, διότι άλλοι συμπολίτες μας που πήραν δάνεια τα αποπλήρωσαν και θα ήταν άδικο για εκείνους να υπάρξει κάποια κίνηση για τους προαναφερθέντες, η οποία δεν είναι βέβαιο πως θα είχε κάποιο αποτέλεσμα. Πάντως δήλωσε πως όσοι επιθυμούν από τους πιο πάνω να εργαστούν ας απευθυνθούν αύριο κι όλας στο δήμο και να προσληφθούν καλύπτοντας θέσεις ατόμων για την πυροπροστασία.