Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα με χρήση SMS

«Καμία χαλάρωση», τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν χαλάρωση είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς. Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, τόνισε, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας. Ετσι:

Ανοίγουν από Δευτέρα τα καταστήματα λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων με χρήση SMS για τρεις ώρες. Θα επιτρέπεται η πώληση με click away και click in shop (ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο 20 πελάτες)

Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση με χρήση SMS 6 και Ι.Χ. τα σαββατοκύριακα. Το μέτρο ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο πιλοτικά.

Η λειτουργία των σχολείων θα εξεταστεί την άλλη εβδομάδα με προοπτική να ανοίξουν κάποιες τάξεις στις 12 Απριλίου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε ατομική ευθύνη στην χρήση των νέων περιθωρίων ελευθερίας.

Με αφορμή την ανακοίνωση επαναλειτουργίας της αγοράς ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σ. Καφούνης δήλωσε: “τώρα είναι στιγμή ευθύνης για όλους μας ώστε όχι απλώς να μη βρεθούμε μπροστά σε νέες δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά με εμάς ως παράδειγμα, σύντομα να επανέλθουν στην κανονικότητα όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες.”

Βασίλης Κικίλιας: Προσοχή…
«Οι άνθρωποι της υγείας και της Πολιτικής Προστασίας σας φρόντισαν και σας φροντίζουν», είπε ο Βασίλης Κικίλιας ενημερώνοντας για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό η μάχη που δίνεται τώρα έχει να κάνει με την προσοχή τις επόμενες εβδομάδες για να αντέξει το ΕΣΥ που δοκιμάζεται. Πρέπει να προσέχουμε ότι και αν κάνουμε, όπως και αν κινηθούμε. Πρέπει να παραμερίσουμε την κούραση μπροστά στον κίνδυνο απώλειας ζωών. «Σας ζητώ να προστατευτείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι:

Το «Θριάσιο» γίνεται αποκλειστικά νοσοκομείο Covid με 130 απλές κλίνες και 13 ΜΕΘ. Οι μη Covid ασθενείς μεταφέρονται στον ιδιωτικό τομέα.
Δημιουργούνται 51 νέες ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής