Ράμπες και wc AμεA  στα σχολικά κτίρια του δήμου Αγίας Βαρβάρας

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

   Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ράμπες και wc AμεA  στα σχολικά κτίρια του δήμου Αγίας Βαρβάρας

Ράμπες και χώρους προσωπικής υγιεινής για μαθητές με κινητικά προβλήματα, πρόκειται να κατασκευάσει το προσεχές διάστημα ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας  σε 13 σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Κύριος στόχος  της παρέμβασης είναι η εξυπηρέτηση κι ευκολότερη πρόσβαση των μαθητών χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την καθημερινότητά τους στα σχολεία.

Συγκεκριμένα στη μελέτη, που εκπονήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 83.000€, περιλαμβάνονται οι απαιτούμενες εργασίες για την κατασκευή νέων κεκλιμένων ραμπών ΑμεΑ και WC ΑμεΑ, είτε με την δημιουργία νέων χώρων υγιεινής, είτε με την ανακατασκευή των υπαρχόντων.

Ειδικότερα οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν είναι:

1.Ανακατασκευή υφιστάμενων wc  ΑμεΑ: στο 1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό,7ο Δημοτικό, 4ο Νηπιαγωγείο, 6ο Νηπιαγωγείο, 11ο Νηπιαγωγείο, 13ο Νηπιαγωγείο, 1ο Γυμνάσιο.

2.Δημιουργία νέων WC ΑμεΑ: στο 4ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 8ο  Δημοτικό, 3ο Νηπιαγωγείο, 3Ο Γυμνάσιο.

3.Κατασκευή ραμπών πρόσβασης μέσα στα σχολικά κτίρια: στο 3ο Νηπιαγωγείο και στο 3Ο Γυμνάσιο.

4.Διαμόρφωση ράμπας πεζοδρομίων για την πρόσβαση ΑμεΑ: στο 7ο Δημοτικό, 3ο Νηπιαγωγείο, 4ο Νηπιαγωγείο, 11ο Νηπιαγωγείο, 13ο Νηπιαγωγείο.

Σημ. “Π”: Γράφαμε προ ημερών πως πρέπει να κατασκευαστούν ράμπες σε δημοτικά ακίνητα στα οποία συχνάζει πολύς κόσμος, όπως τα δύο κλειστά γυμναστήρια, το Μέγαρο ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ, το ακίνητο που στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη κ.α.