Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης απευθύνθηκε στον κ. Πατούλη για τα ακίνητα που πέρασαν στο υπερταμείο – Υπάρχουν εξελίξεις;

Όταν τον περασμένο Οκτώβριο, εξ΄ αφορμής ερώτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, του κ. Μιχάλη Γιάγκα έγινε γνωστό δια στόματος του Δημάρχου κ. Καπλάνη, ότι το κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας είχε μεταβιβαστεί από την κυβέρνηση στο υπερταμείο, η εφημερίδα μας σε συνεργασία με τον Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργο Καρρά, ασχολήθηκαν με το θέμα.

Μάλιστα υπήρξε και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη στον χώρο των ακινήτων, των τριών μας.

Λίγες ημέρες αργότερα ο κ. Βουλευτής μας ενημέρωσε πως εκτός από το Κλειστό Γυμναστήριο, στο υπερταμείο, είχαν παραδοθεί και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός που βρίσκεται δίπλα από το Γυμναστήριο, αλλά και οι εγκαταστάσεις του ΚΗΦΗ, από την άλλη πλευρά του κλειστού.

Ο κ. Βουλευτής μάλιστα προχώρησε στην κατάθεση ερωτήσεων προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Τσακαλώτο, ζητώντας την αποδέσμευσή τους.

Απάντηση ακόμα δεν έχει δοθεί.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης από τη δική του πλευρά απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, ο οποίος είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Αττική και ζήτησε να παρέμβει.

Θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τυχόν ενδιαφέρον και ενέργειες του, προς τους αρμόδιους Φορείς και Υπουργεία (αλληλογραφία, παραστάσεις, κοινητοποιήσεις, ερωτήσεις κ.ά) για να τις δημοσιοποιήσουμε,  διότι τα ακίνητα που παραδόθηκαν στο υπερταμείο είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη μας.

Υπογραμμίζουμε επίσης πως από το καλοκαίρι του 2016, πολύ πριν περάσουν τα ακίνητα στο υπερταμείο, ο Δήμος είχε ζητήσει να περάσει η κυριότητα των παραπάνω ακινήτων στο Δήμο, αλλά η κ. Παπανάτσιου η οποία διαδέχθηκε τον κ. Αλεξάκη στην θέση της υφυπουργού Οικονομικών, δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου.

Στη συνέχεια δημοσιεύουμε την επιστολή Καπλάνη σε Πατούλη, αναμένοντας να πληροφορηθούμε την ανταπόκριση και τις ενέργειες του κ. Πατούλη, στην επιστολή του Δημάρχου  επί του θέματος και εάν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα…