“Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι…”

 

Η παροιμία “γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”, είναι γνωστή σε όλους μας, αφού μεταξύ μας κυκλοφορούν απατεώνες, ψεύτες και κάθε “καρυδιάς καρύδι”.

Και καλά θα μου πείτε, δε ζούμε σε κοινωνία Αγίων.

Ο καθένας μπορεί για λόγους επιβίωσης να είναι λίγο ψευτράκος, λίγο μπαγαπόντης και με άλλους τους συναφιού του, βάζοντας  ο ένας πλάτη στον άλλον, να συνυπάρχουν και να μοιράζονται τα κέρδη των απατεωνιών τους.

Εμφανίζονται σαν καλοκάγαθα πρόβατα, ενώ στην πραγματικότητα είναι αιμοδιψείς λύκοι.

Αυτή είναι μια εικόνα της κοινωνίας μας που δεν μας εκπλήσσει, απλά πρέπει μας κάνει διστακτικούς και προσεκτικούς όταν κάποιος άγνωστος μας κτυπάει την πόρτα και με διάφορες δικαιολογίες θέλει να μπει μέσα να μας “ευεργετήσει” τάχα, ανακοινώνοντας αύξηση στη σύνταξή μας, ή κάποιο άλλο ευχάριστο γεγονός.

Αφού του επιτρέψουμε όμως να μπει, αρχίζει το πλιάτσικο.

Λίγο πολύ ο κόσμος είναι ψυλλιασμένος το τελευταίο διάστημα, αφού κάποιοι τύποι έχουν ξεσαλώσει όσο δεν παίρνει και με επιφύλαξη πλέον τους ανοίγει την πόρτα και καλά κάνει.

Υπάρχουν όμως κι άλλες συμμορίες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και με τον λόγο τους γραπτό ή προφορικό προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους με δημοσιεύματα, στημένες φωτογραφίες και μυθεύματα, προκειμένου να τους εμπιστευτούν και να τους ψηφίσουν όταν έρθει η ώρα.

Ευτυχώς ο “τέντζερης και το καπάκι” πάνε πάντα μαζί (αλλιώς δε θα λειτουργούσε το σχέδιο τους) και αυτό ευνοεί εμάς τους υπόλοιπους, επειδή γνωρίζουμε πλέον το “καλάθι με τα κλούβια αυγά” και είμαστε προσεκτικοί σε ότι διαβάζουμε και  ότι ακούμε όταν προέρχεται, από την ίδια συμμορία και κοτέτσι.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η εφημερίδα μας έχει αποκλείσει συγκεκριμένα άτομα να αρθρογραφούν στις στήλες μας και να δέχεται κείμενά τους.

Αυτά τα άτομα λοιπόν βρήκαν το “καπάκι” τους και παρεΐτσα κατηγορούν κόσμο με ασύστολες ψευτιές και πλασματικές ιστορίες, όπως π.χ., να περιγράφουν δηλώσεις και παρουσίες κάποιων, που ποτέ δεν ειπώθηκαν αφού ποτέ δεν παραβρέθηκαν στο σημείο, που αναφέρεται η παρουσία τους, από τους “αρχιψεύταρους”!!!

Το δε άλλο ήμισυ φέρεται να “επισκευάζει” τάχα μου ζημιά σε μηχάνημα και να φωτογραφίζεται στα τέσσερα, διακτινισμένος  σε άλλο σημείο και να εικονίζεται αλλού αντί αλλού και να ρέουν τα ψέματα, σαν από διαρροή νερού, απ΄όλες τις πάντες.

Και οι δύο παραπάνω όμως “τέντζερης και καπάκι” κουστουμαρισμένοι και περφουραρισμένοι  κυκλοφορούν ανάμεσά μας και  θέλουν να μας σώσουν από τους “κακούς”.

Από αυτούς, ποιός θα μας σώσει όμως;

Αυτό είναι το ζητούμενο…

Πάρις

Βαμβακόπουλος