Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, σημαντική εκδήλωση σχετικά με τις αλλεργίες

.
Μια ιδιαίτερα σημαντική δράση έλαβε χώρα προχθές Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στο σχολείο μας.
.
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο αλλεργιολόγος κ. Νικόλαος Φαρμάκας, Υπεύθυνος του Αλλεργιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».
.
Η λεπτομερής εισήγηση του κ. Φαρμάκα με την άρτια και εξειδικευμένη γνώση του αλλά και την πολύχρονη εμπειρία του στον τομέα των αλλεργικών παθήσεων έλυσε μια σειρά από απορίες και ερωτήματα που απασχολούσαν τους γονείς που παρευρέθηκαν στην χθεσινή ενημερωτική συνάντηση.
.
Ο κ. Φαρμάκας αναφέρθηκε σε όλα τα είδη των αλλεργιών, τροφική, αναπνευστική, δερματική κτλ. αλλά και στην κοινή συμπτωματολογία αυτών ενώ έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τους τρόπους έγκαιρης αντιμετώπισης των ποικίλων αλλεργικών αντιδράσεων.
.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί έξαρση των αλλεργικών παθήσεων, η οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται στο σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά και στους ολοένα αυξανόμενους επιβαρυντικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.
.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Φαρμάκας αναφέρθηκε στην συχνότητα των αλλεργικών περιστατικών στους σχολικούς χώρους, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης νοσηλευτών στα σχολεία προκειμένου να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά σοβαρά περιστατικά αλλεργιών στα παιδιά.
.
Ωστόσο, ο ίδιος ήταν καθησυχαστικός, δίνοντας έμφαση στην σωστή παρακολούθηση των ατόμων με ιστορικό αλλεργιών ενώ τόνισε την σημασία της έγκαιρης, ορθής και ψύχραιμης αντιμετώπισης των διαφόρων αλλεργικών καταστάσεων υπό την καθοδήγηση των ειδικών ιατρών.
.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φαρμάκα για τον χρόνο που διέθεσε αλλά και για τις πολύτιμες επιστημονικές συμβουλές του!
.
Για το ΔΣ
.