Κωνσταντίνος Σαρόπουλος: “Μεγάλωσα και εργάζομαι στην Αγία Βαρβάρα”

.
Μεγάλωσα και εργάζομαι στην Αγία Βαρβάρα.
.
Η Αγία Βαρβάρα με άνδρωσε. Εδώ έκανα οικογένεια. Εδώ ήταν η φωλιά μου, όταν το πρωί έφευγα για τη σχολή μου και γύρναγα αργά το βράδυ μετά τη δουλειά. Εδώ ονειρεύτηκα, ερωτεύτηκα και πράγματι ασκώ το επάγγελμα που αγαπώ κι έχω μια θαυμάσια οικογένεια.
.
Ήμουν τυχερός που όταν τέλειωσα το Δημοτικό ξεκίνησε να λειτουργεί Γυμνάσιο στην πόλη μας. Είμαι ευγνώμων που η ευρύτερη οικογένειά μου, οι συμμαθητές μου και οι φίλοι μου είναι σε αυτήν την πόλη.
.
Είμαι ευγνώμων που τα παιδιά μου φοίτησαν στα σχολεία μας, που έπαιξαν στις παιδικές της χαρές. Εδώ που θα ήθελα να παίζουν και τα εγγόνια μου, αλλά δυστυχώς οι παιδικές χαρές είναι κλειστές.
.
Δεν εγκατέλειψα την πόλη όταν ανέβηκα επιστημονικά, παρότι εργάστηκα σε επώνυμες Κλινικές, το Ιατρικό Κέντρο ΠΦ και το Ερρίκος Ντυνάν. Δεν μετέφερα το ιατρείο μου ούτε στην Γλυφάδα, ούτε στη Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά παρέμεινα να προσφέρω τις γνώσεις μου στην αγαπημένη μου πόλη.
.
Όταν συμμετείχα σε άλλους δημοτικούς συνδυασμούς, όταν ήμουν Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, της Δημοτικής Επιχείρησης ή του Δημοτικού Αθλητισμού, Αντιδήμαρχος ή Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κανείς δεν νοιάστηκε αν κοιμάμαι αλλού.
.
Τώρα που πιθανολογούν ότι μπορεί να είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος κάποιοι θυμήθηκαν ότι το σπίτι μου δεν είναι στην πόλη.
.
Εκείνοι εκτίθενται, γιατί οι άνθρωποι στην πόλη ξέρουν ποιος είμαι.
.
Είμαι Αγιοβαρβαριώτης και τίποτα άλλο! Ούτε Ολυμπιακός, ούτε Παναθηναϊκός, ούτε ΑΕΚ.
.
Κωνσταντίνος Σαρόπουλος