Ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα και συζήτησαν το θέμα της υπογειοποίησης των καλωδίων των πυλώνων

Την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε την πόλη μας ο Βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στον οποίον ο κ. Δήμαρχος έκανε αναφορά για την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης των πυλώνων της ΔΕΗ.

Ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα και συζήτησαν το θέμα αυτό.

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλίες του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την διευθέτηση της υπογειοποίησης των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ σε δήμους της δυτικής Αθήνας και της απόδοσης έκτασης του στρατοπέδου στο δήμο Χαϊδαρίου

Για το καίριο ζήτημα της υπογειοποίησης των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα. Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι η υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης, αποτελεί ένα χρόνιο ζήτημα και ταυτόχρονα πάγιο αίτημα των δήμων Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Κορυδαλλού, η διευθέτηση του οποίου θα συμβάλει σημαντικά, στην ασφάλεια του δικτύου, στην προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος καθώς επίσης στην αποδέσμευση της οικοδομικής ανάπτυξης της περιοχής. Ο υπουργός δήλωσε πλήρως ενήμερος για το εν λόγω ζήτημα και δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την επίλυσή του για τους δήμους Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα και Κορυδαλλό.

Παράλληλα ο κ. Κουρουμπλής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά, όπου και του έθεσε το ζήτημα της απόδοσης στο Χαϊδάρι των 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου. Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και περίπου 12 χρόνια και η διευθέτηση του οποίου θα δώσει αναπτυξιακή και περιβαλλοντική πνοή στην περιοχή. Ο κ. Χαρδαλιάς, ενημέρωσε τον κ. Κουρουμπλή ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη προώθηση και επίλυση του ζητήματος.

Οι επικοινωνίες του κ. Κουρουμπλή έρχονται σε συνέχεια των συναντήσεων εργασίας που πραγματοποίησε με τους δημάρχους Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο της ανάδειξης, προώθησης και επίλυσης μείζονων προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους της δυτικής Αθήνας.