Μιχάλης Γιάγκας: “Ο Δήμος να ζητήσει την επιστροφή της περιουσίας στους Δημότες”

ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΙΠΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ (ΕΤΑΔ ΑΕ) ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου, μετά από ερώτησή μου, αποκαλύφθηκε ότι, στη λίστα του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ, περιλαμβάνεται και το Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκης 2ου Λυκείου» που βρίσκεται στην οδό Σιπύλου.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι και τα 12 περίπου στρέμματα του τέως Υπουργείου Γεωργίας, που είχαν παραχωρηθεί για χρήση στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας και στα οποία, εκτός από το κλειστό γυμναστήριο «Νίκης 2ου Λυκείου», βρίσκονται το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Δημήτρης Παντελιάδης» και στεγάζονται οι υπηρεσίες καθαριότητας, έχουν περιέλθει στο υπερταμείο.

Οι χώροι αυτοί καλύπτουν βασικές καθημερινές ανάγκες βρεφών, νηπίων, νέων, αλλά και ηλικιωμένων που χρήζουν φροντίδας και η παραπάνω εξέλιξη έχει αναστατώσει, δικαίως, τους κατοίκους της πόλης.

Η δημοτική αρχή οφείλει να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για να εκφράσει την αντίθεσή του στην παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο και να ζητήσει την επιστροφή της στο Δήμο.

Η παραχώρηση στο Υπερταμείο, (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε) σημαίνει παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, ως εγγύηση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους δανειστές.

Συγχρόνως παραχωρείτε και η δυνατότητα εκμετάλλευσης των χώρων αυτών, αποκλείοντας ενδεχομένως, με την έναρξη της εκμετάλλευσή των, ακόμα και την πρόσβαση των δημοτών στους χώρους. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αφαίρεση ζωτικών χώρων που είναι σε χρήση των πολιτών ή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από αυτούς.

Μάλιστα σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης των δυσβάσταχτων μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας δεν αποκλείεται ακόμη και η πώληση των ακινήτων.

Η Δημοτική αρχή οφείλει να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους αθλητικούς φορείς, τους γονείς, τους νέους, τους ηλικιωμένους και όλη την τοπική κοινωνία, για το τεράστιο και ευαίσθητο αυτό θέμα και να μην αρκείται στις ενέργειες και στην υποβολή εύστοχων, κατά τα άλλα, ερωτήσεων στο κοινοβούλιο του βουλευτή κ. Καρρά.

Οφείλουμε όλοι να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εκχώρηση των ακινήτων του Δήμου στο υπερταμείο και να ζητήσουμε την επιστροφή της Δημόσιας περιουσίας στην τοπική μας κοινωνία και στους δημότες μας.

Η μικρή, φτωχή και πολύπαθη πόλη μας δεν επιτρέπεται να υποστεί ένα τέτοιο πλήγμα.

Μιχάλης Γιάγκας
Δημοτικός Σύβουλος,
Επικεφαλής Συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»