ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ: Εκτός του Κλειστού, ΚΗΦΗ και Βρεφονηπιακός στο “Υπερταμείο”

Δύο νέες ερωτήσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κ. Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς.

Αφορούν δύο ακόμα ακίνητα της πόλης μας, τα οποία μεταβιβάστηκαν στο “Υπερταμείο”, εκτός του Κλειστού Γυμναστηρίου στην οδό Σιπύλου, για το οποίο είχε καταθέσει άλλη ερώτηση την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το Βρεφονηπιακό Σταθμό “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ” και το κτήριο που υπάρχει στο χώρο του Γκαράζ του Δήμου και εξυπηρετεί το πρόγραμμα Καθημερινής Φροντίδας Ηλικιωμένων συμπολιτών μας (Κ.Η.Φ.Η.).

Ο κ. Καρράς επισκεύτηκε το προηγούμενο Σάββατο 3 Νοεμβρίου την πόλη μας, σε προκαθορισμένο ραντεβού που είχε με τον  υπεύθυνο της εφημερίδας μας κ. Πάρι Βαμβακόπουλο, με αντικείμενο τις δεσμεύσεις ακινήτων του Δήμου μας από το “Υπερταμείο”.

Επισκεύτηκαν το χώρο των 12 στρεμμάτων του γνωστού ως “Χώρος του Υπουργείου  Γεωργίας”, στον οποίο υπάρχουν τα τρία προαναφερθέντα ακίνητα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης και ο τοπογράφος του Δήμου μας κ. Βαμιεδάκης, ειδοποιημένοι προφανώς από τον κ. Βουλευτή, οι οποίοι με τις γνώσεις τους ενημέρωσαν τον Καρρά, επί του συγκεκριμένου προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη μας, με τις παραχωρήσεις στο “Υπερταμείο” ακινήτων.

Όπως γράφαμε στο ρεπορτάζ του Σαββάτου και δυστυχώς ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ, εκτός του κλειστού Γυμναστηρίου, έχουν παραχωρηθεί στο “Υπερταμείο” τόσο ο Βρεφονηπιακός Σταθμός “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ” όσο και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο κ. Καρράς δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να είναι πλέον περισσότερα του ενός, τα ακίνητα που έχουν δεσμευτεί και μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε και βεβαιώθηκε η δέσμευσή τους, κατέθεσε στη Βουλή τις ερωτήσεις που δημοσιεύουμε παρακάτω:

Οι ερωτήσεις που κατέθεσε και μας έστειλε ο κ. Καρράς συνοδεύονται και με το εξής σημείωμα:

“Με ερωτήσεις μου στον Υπουργό Οικονομικών αποκαλύπτω ότι στο Υπερταμείο παραχωρούνται για εκμετάλλευση ακόμα και δημοτικά γυμναστήρια, κέντρα προστασίας ηλικιωμένων και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Κραυγαλέα περίπτωση η επίθεση που δέχεται η Αγία Βαρβάρα Αττικής στις κοινωνικές δομές της, τις οποίες και επισκέφτηκα”.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ”

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα: Στο Υπερταμείο και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός “Δημήτρης Παντελιάδης” Αγίας Βαρβάρας

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η Κυβέρνηση, για να διαφημίσει την καθαρή (;) έξοδο από 3ο μνημόνιο, δεσμεύτηκε με την παροχή εγγυήσεων για την πληρωμή του κρατικού χρέους. Έτσι απώλεσε κάθε κοινωνική ευαισθησία.

Στην ταλανιζόμενη Αγία Βαρβάρα, δεν μεταβίβασε στην “Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.)” μόνο το Κλειστό Γυμναστήριο “Νίκης 2ου Λυκείου” και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, επιφέροντας πλήγματα στους νέους, τους ηλικιωμένους και τις οικογένειές τους, αλλά προχώρησε παραπέρα.

Συγκεκριμένα, στο εγγεγραμένο στο ΚΑΕΚ 050010403003-0 του Εθνικού Κτηματολογίου, ακίνητο που μεταβιβάζεται στην ΕΤΑΔ Α.Ε. και το Υπερταμείο για να αξιοποιηθεί (!) και εξασφαλίσει έσοδα για την πληρωμή του κρατικού χρέους, περιλαμβάνεται και ο βρεφονηπιακός σταθμός “Δημήτρης Παντελιάδης” της Αγίας Βαρβάρας, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς και την τοπική κοινωνία, επειδή η μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ Α.Ε. απειλεί είτε τη διακοπή της λειτουργίας του, είτε την μεταβολή του σε κερδοσκοπική ιδιωτική επιχείρηση.

Κατόπιν τούτου, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Υπερτερεί κατά την Κυβέρνηση το στενό ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου για την εξυπηρέτηση του χρέους από τον σπουδαίο κοινωνικό σκοπό της φροντίδας και ανάπτυξης των βρεφών και νηπίων;
  2. Έχει επιφυλαχθεί η Κυβέρνηση έναντι των δανειστών του δικαιώματος να επαναμεταβιβάσει στο Δημόσιο τον Βρεφονηπιακό Σταθμό “Δημήτρης Παντελιάδης”, ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί κατά το σκοπό του ως μη κερδοσκοπικό;
  3. Έχετε την πρόθεση να διεκδικήσετε την αποδέσμευση του βρεφονηπιακού σταθμού “Δημήτρης Παντελιάδης” Αγίας Βαρβάρας από την ΕΤΑΔ Α.Ε. και το Υπερταμείο;

Ο Ερωτών Βουλευτής

 Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΚΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Η.Φ.Η.

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα: στο Υπερταμείο και το “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων” (ΚΗΦΗ) Αγίας Βαρβάρας

Είναι πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση στην συνήθειά της να υπακούει στα κελεύσματα των δανειστών, δεν διστάζει να στρέφεται κατά ευάλωτων συνανθρώπων μας, που διαβιούν στις οικονομικά ασθενέστερες περιοχές.

Έτσι, δεν αρκέστηκε να μεταβιβάσει στην “Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.)” το Κλειστό Γυμναστήριο “Νίκης 2ου Λυκείου” της Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου τα έσοδα από την αξιοποίηση-ιδιωτικοποίησή του να διατεθούν στο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ Α.Ε.) για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους, αλλά αποκαλύφθηκε ότι προχώρησε στη μεταβίβαση για τον ίδιο σκοπό της αξιοποίησης (!) και του κτηρίου  του ΚΗΦΗ Αγιας Βαρβάρας, που είναι όμορο με το Κλειστό Γυμναστήριο και εγγεγραμμένο στο ΚΑΕΚ 050010403003-0 του Εθνικού Κτηματολογίου και λειτουργεί από τον Δήμο ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Οι συνέπειες της μεταβίβασης αυτής είναι άδικες και σκληρές για πολλές οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας, που έχουν ηλικιωμένους οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν (άνοια, κινητικές δυσκολίες κλπ) και το οικογενειακό περιβάλλον τους αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα τους, την οποία βρίσκουν στο ΚΗΦΗ.

Η μεταβίβαση του κτηρίου του ΚΗΦΗ στο Υπερταμείο προφανώς συνέπεια έχει είτε να διακοπεί η λειτουργία του και απομακρυνθούν οι ηλικιωμένοι προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον παραχωρησιούχο για άλλο σκοπό, είτε να μεταβληθεί σε ιδιωτική επιχείρηση με σκοπό το κέρδος.

Και δεν χρειάζεται να αναλυθούν οι συνέπειες για τους ανήμπορους ηλικιωμένους, τις οικογένειές τους και ευρύτερα την κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας.

Κατόπιν αυτού, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Υπερτερεί κατά την Κυβέρνηση το στενό ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου για την εξυπηρετηση του χρέους από τον σπουδαίο κοινωνικό σκοπό της προστασίας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, και των οικογενειών τους;
  2. Έχει επιφυλαχθεί η Κυβέρνηση έναντι των δανειστών του δικαιώματος να επαναμεταβιβάσει στο Δημόσιο το ΚΗΦΗ Αγίας Βαρβάρας, ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί κατά το σκοπό του ως μη κερδοσκοπικό;
  3. Έχετε την πρόθεση να διεκδικήσετε την αποδέσμευση του ΚΗΦΗ Αγίας Βαρβάρας από την ΕΤΑΔ Α.Ε. και το Υπερταμείο;

Ο Ερωτών Βουλευτής 

Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς