Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάγκας, Σιαραμπή, Ανίσσας ζητούν απαντήσεις για το Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάγκας, Σιαραμπή και Ανίσσας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 30 Μαΐου επανέφεραν το θέμα του αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ” με νέα ερωτήματά τους προς τη Δημοτική Αρχή.

Υπενθυμίζουμε πως ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης σε ανάλογα ερωτήματα στο παρελθόν έχει απαντήσει πως συγκεντρώνει στοιχεία από διάφορες υπηρεσίες του Δήμου και όταν ολοκληρωθεί αυτή η συγκέντρωση θα δοθούν όλα στο φως.

Σημειώνουμε πάντως πως έχουν περάσει πέντε ολόκληροι μήνες από τα πρώτα ερωτήματα που έχουν γίνει προς τη Δημοτική Αρχή, αλλά ακόμα δεν έχουν δοθεί οι απαντήσεις.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως στο μεσοδιάστημα υπήρξε παρεμβολή του π. Δημάρχου της πόλης μας κ. Λάμπρου Μίχου για το θέμα αυτό και ιδιαίτερα για τα οικονομικά στοιχεία της υπόθεσης. Ο κ. Μίχος αφήνει αιχμές σχετικά με χρήματα που ο Δήμος έχει να λαμβάνει από παλαιά ενοίκια, αλλά δεν έχει εισπράξει, αλλά και για τα πρόστιμα που εκείνος αμφισβητεί την ύπαρξή τους, αλλά ο Δήμος αποφάσισε να πληρώσει και φτάνουν στο ύψος των 255.000 ευρώ!!!

Ενώ λοιπόν οι μήνες περνάνε, το τοπίο παραμένει ομιχλώδες.

Παράκατω δημοσιεύουμε την ερώτηση των Δημοτικών Συμβούλων Γιάγκα, Σιαραμπή και Ανισσα περιμένοντας όλα τα στοιχεία που αφορούν το “ΠΑΝΘΕΟΝ” και τα παρελπόμενά του, όπως έχει δεσμευτεί ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 30ης ΜΑΙΟΥ 2018 ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ κ. ΚΑΠΛΑΝΗ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ «ΠΑΝΘΕΟΝ»

Κύριε Δήμαρχε,

Σας έχουμε ήδη προσκαλέσει – προκαλέσει τουλάχιστον δύο φορές στις 2/4/18, με αίτημα που υπογράφουμε τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι, και με ερώτημα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του ΠΑΝΘΕΟΝ και των οφειλών που απορρέουν από αυτό, τόσο του Δήμου προς Δημόσιους φορείς, όσο και των οφειλετών του προς το Δήμο.

Για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε αποφεύγετε να εισαγάγετε για συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς δεν έχουμε τρόπο να σας αναγκάζουμε. Οφείλουμε όμως στο πλαίσιο των καθηκόντων μας και για ενημέρωση των συμπολιτών μας να θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα  στα οποία αναμένουμε απάντηση εντός της προθεσμίας που προβλέπει η παράγραφος 3 του άρθρου 69 του ν. 4852/2010.

1. Είναι νόμιμο το πρόστιμο ύψους 225.528,31 ευρώ – το οποίο με τις προσαυξήσεις αγγίζει το ποσό των 514.835,84 ευρώ – που επιβλήθηκε στο Δήμο από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δυτικού Τομέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς εξ αιτίας «Ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετης κατασκευής αναψυκτηρίου – εστιατορίου, στο όρος Αιγάλεω»;  Κοινοποιήθηκε το πρόστιμο στο Δήμο; Αν ΝΑΙ πότε και ποιος παρέλαβε το σχετικό έγγραφο;

2. Έχει γίνει από τη Δ.Ο.Υ. Νικαίας «Έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης κινητής περιουσίας του Δήμου» εξ αιτίας των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δήμου; Αν Ναι, Πότε και πως αντιμετωπίστηκε;

3.  Εκτελέστηκε και ΠΟΤΕ η 2490/2006 απόφαση του πρωτοδικείου με την οποία υποχρεωνόταν οι ενοικιαστές να καταβάλουν το ποσό των 130.000 ευρώ περίπου για οφειλόμενα ενοίκια;

4.  Σύμφωνα με την ανωτέρω  αμετάκλητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου  Αθηνών   η μίσθωση είχε λήξει στις  13-10-2005. Γιατί δεν εκτελέστηκε η απόφαση αποβολής των ενοικιαστών άμεσα και οι μισθωτές παρέμειναν μέχρι τις 15-5-2009;

5.  Υπάρχουν ανείσπρακτες οφειλές των ενοικιαστών προς το Δήμο μετά το 2005 μέχρι το 2009 και πόσες;

6.  Υπάρχουν οφειλές των ενοικιαστών προς το Δήμο από την αποβολή τους και μετά και πόσες;

7.  Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος για την είσπραξη των οφειλών και την προάσπιση της Δημοτικής Περιουσίας;

Εκτός όμως των ανωτέρω οικονομικών ζητημάτων όλοι αναρωτιούνται. ΠΟΙΑ είναι σήμερα η κατάσταση του Αναψυκτηρίου; Υπάρχει περίπτωση επαναλειτουργίας; Και με ποιες προϋποθέσεις;

Είναι καιρός να υπάρξει ανοικτός διάλογος και διαφάνεια. Να έλθουν στο φως όλα τα στοιχεία και να απαντηθούν  όλα τα αναπάντητα ερωτήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας σχετικά με το εμβληματικό για την πόλη μας «Αναψυκτήριο ΠΑΝΘΕΟΝ».

Οφείλετε κύριε Δήμαρχε να ανοίξετε τη συζήτηση.

Δεν ωφελεί, ούτε εσάς, ούτε τα συμφέροντα του Δήμου να μην το πράττετε.

Αγία Βαρβάρα 30 Μαΐου 2018

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Γιάγκας Μιχάλης, Επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

Σιαραμπή Νίκη, Επικεφαλής του συνδυασμού « Δημοτική Ενωτική Κίνηση»

Αννίσας Γιάννης, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.