Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει – Δεν έγινε δεκτό αίτημα Συμβούλων για συζήτηση του “ΠΑΝΘΕΟΝ”

Γράφαμε πρόσφατα πως τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι (Γιάγκας, Σιαραμπή, Ανίσσας και Καρανάσιου) με αίτημα τους προς το Δήμο, ζητούσαν να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα του Αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ”, μετά τη ρύθμιση του χρέους των προστίμων που έχουν βεβαιωθεί στο Δήμο από την πολεοδομία, για την κατασκευή του.

Το θέμα πήρε εξαιρετικά μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν ο π. Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος, αμφισβήτησε την εγκυρότητα του προστίμου αυτού και συνέχισε την παρέμβασή του, μέσω της εφημερίδας μας, κατηγορώντας το Δήμαρχο κ. Καπλάνη, για τη μη είσπραξη οφειλομένων ενοικίων, από τους πρώην ενοικιαστές (ο ένας αυτοκτόνησε), ύψους πλέον των 500.000 ευρώ, αλλά και για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πάλε ποτέ στολίδι της πόλης μας.

Οι παραπάνω τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι λοιπόν, ζήτησαν τη συζήτηση του θέματος που αφορά το Αναψυκτήριο, παρουσία και ατόμων που είναι γνώστες του όλου θέματος ώστε να γνωστοποιηθεί η πραγματική διάστασή του. Μεταξύ των ατόμων αυτών φυσικά είναι και ο κ. Μίχος.

Η Διοίκηση όμως του Δήμου δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει αυτή τη συζήτηση δημόσια και δεν είναι υποχρεωμένη, αφού απαιτούνται εννέα υπογραφές Δημοτικών Συμβούλων, ώστε να έρθει κάποιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γράφαμε χαρακτηριστικά πριν λίγες εβδομάδες σχετικά με το αν συζητηθεί ή όχι το θέμα πως :“ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ”.

‘Ετσι λοιπόν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της επερχόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν υπάρχει στα θέματα προς συζήτηση, αυτό του “ΠΑΝΘΕΟΝ”…

Επισήμως και δημόσια δεν θα εξελιχθεί διάλογος μεταξύ ΚΑΠΛΑΝΗ και ΜΙΧΟΥ, ώστε ο κόσμος της πόλης μας που θα πληρώσει, μετά τη ρύθμιση των προστίμων 250.000 ευρώ, να πληροφορηθεί γιατί θα πληρώσει τα σπασμένα ΑΛΛΩΝ…

Η Πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Παρακαλείσθε να προσέλθετε στην 4η δημόσια ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει την 25η Απριλίου 2018 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος (Αριστομένους 8, 2ος όροφος), για συζήτηση στα παρακάτω θέματα:

1. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως της Δημοτικής Συμβούλου κας Σιούτη – Κορνελάκη Αντωνίας, περί χορήγησης άδειας από τις υποχρεώσεις της Δημοτικής Συμβούλου.
2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευή νέων πεζόδρομων & συντήρηση υπαρχόντων Δήμου Αγίας Βαρβάρας» συνολικού προϋπολογισμού 581.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
3. Αποδοχή της συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις.
4. Αποδοχή της συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της Χώρας» .
5. Διαγραφή οφειλής από βεβαιωτικούς καταλόγους.
6. Αίτηση παράτασης προθεσμίας παράδοσης της Β΄ φάσης της ιστοσελίδας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας
7. Φιλοξενία της ιστοσελίδας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στο G-Cloud της ΚτΠ ΑΕ.
8. Λήψη απόφασης για τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια μοριοδότησης των αιτήσεων εγγραφής και επανεγράφης νηπίων και βρεφών στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς.
9. Παράταση ενοικίασης χώρου εντός του χώρου της πρώην ΒΙΟΧΡΩΜ.
10. Καθορισμός των όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων επί της Ελευθερίου Βενιζέλου 3.
11. Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 194/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί πρακτικής φοιτητών και σπουδαστών.
12. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής των επιτροπών παραλαβής προμηθειών και υπηρεσιών.
13. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2018.