Αθηνά Σιδερά (πρόεδρος του φιλοζωικού Σωματείου της πόλης μας), αποφασισμένη να προσφέρει

Την αποφασιστικότητά της να συνεχίζει να προσφέρει την αγάπη της και τη θαλπωρή που έχουν ανάγκη τα αδέσποτα ζωάκια της πόλης μας, σκυλιά και γάτες, μας δήλωσε η συμπολίτισσά μας κ. Αθηνά Σιδερά, η οποία με μία μικρή ομάδα ατόμων, προσπαθούν να προσφέρουν στον τομέα αυτόν, ότι είναι δυνατόν.

Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου της πόλης μας, έχει βάλλει σκοπό της ζωής της, μαζί  με τα υπόλοιπα μέλη του φορέα τους, να προφυλάξουν αυτά τα ζώα και να τους προσφέρουν μια αξιοπρεπή ύπαρξη.

Στη δυόροφη κατοικία της φιλοξενεί περί τα επτά σκυλιά, ενώ αντίστοιχος αριθμός γατών την επισκέπτεται για φαγητό και νερό.

“Έχω γίνει στόχος, ολίγων ευτυχώς γειτόνων, επειδή υποστηρίζουν πως τα σκυλιά τους ενοχλούν με τα γαυγίσματά τους και για την δήθεν ελλειπή καθαριότητα που υπάρχει στο χώρο που τα φιλοξενώ”, μας είπε.

“Το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει αιφνιδιαστικά τέσσερις φορές, η Αστυνομία και το Υγειονομικό για ελέγχους, αλλά έφυγαν άπρακτοι, αφού και η καθαριότητα είναι υποδειγματική και τα σκυλιά έχουν τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν πως είναι εμβολιασμένα, με τσιπάκια και όλα όσα απαιτούνται να κατέχει κάποιος που έχει ζώα.

Εάν οι ορισμένοι από εμάς πέρναμε από ένα σκύλο στο σπίτι μας, δεν θα αναγκαζόμουν να φροντίζω όλα αυτά τα ζώα και να τα φιλοξενώ στο σπίτι μου.

Είναι δουλειά  και ευθύνη του Δήμου αυτό που προσφέρω” πρόσθεσε.

“Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος από το νόμο να δημιουργήσει και να λειτουργήσει ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ. Αντί λοιπόν να στρέφονται εναντίον μου οι όποιοι διαφωνούντες για την προσφορά μου, ας ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ από το Δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του”, κατέληξε.

Σημειώνουμε πάντως πως την ώρα που επισκεφτήκαμε το σπίτι της στην οδό Ανεξαρτησίας, της έφεραν τρείς τσάντες με απορριπαντικά και είδη περιποίησης ζώων.