» Ν. Σαράντης: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας δημιουργεί πρόσθετη δυναμική εις όφελος των φοιτητών

Ν. Σαράντης: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας δημιουργεί πρόσθετη δυναμική εις όφελος των φοιτητών

Μετά την ενημέρωση που παρείχε ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Καλδής, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών και Αναπληρωτής Πρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας, κατόπιν πρόσκλησης του Νίκου Σαράντη, Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, ο κ. Σαράντης δήλωσε τα ακόλoυθα:

“Η δημιουργία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής προέρχεται από την απορρόφηση του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Πειραιά και ξεκίνησε για το σύνολο των ΤΕΙ της χώρας με τον ν. 2916/2001 και συνεχίστηκε με τους νόμους 3685/2008, 4009/2011 και 4485/2017 κ.λπ. Όλα αυτά τα χρόνια τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά έχουν υλοποιήσει την ουσιαστική αναβάθμιση των ακαδημαϊκών σπουδών τους με τα τετραετή προγράμματα σπουδών, όπως και με τη δημιουργία μεταπτυχιακών και ερευνητικών προγραμμάτων. Η καταξίωση των σπουδών στα ΤΕΙ και Αθήνας και Πειραιά και η αξία των πτυχίων τους τόσο ακαδημαϊκά όσο και στην αγορά εργασίας είναι δεδομένη.

Με τη συγχώνευση τους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας δημιουργείται πρόσθετη δυναμική εις όφελος των φοιτητών και του επιπέδου των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών και της έρευνας.

Η δυναμική αυτή θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της μεγάλης και πυκνοκατοικημένης περιοχής της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής με τις συνέργειες που θα δημιουργηθούν με την Αυτοδιοίκηση, οικονομικά και επαγγελματικά επιμελητήρια, άλλα ΑΕΙ και κάθε φορέα δημιουργίας γνώσης και αξιοποίησης – εφαρμογής της στην οικονομία και την κοινωνία των πολιτών. Χαιρετίζω τη δημιουργία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και προσβλέπω στην παραγωγική συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με αυτό”.

Πηγή: Westnews

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!