Αποχώρησε η Αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Διαφωνώντας με την απόφαση της Διοίκησης του Δήμου σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων στη ΔΗΚΕΑΒ, αποχώρησε σύσσωμη η Αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εχθές βράδυ 29 Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και στους Παιδικούς Σταθμούς της ΔΗΚΕΑΒ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες.

Ο  Δήμος αδυνατεί να τους πληρώσει επειδή δεν έχουν έρθει τα χρήματα από τους Φορείς που είναι υπεύθυνοι για την χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων, υποστηρίζει η Δημοτική Αρχή, παρ’ ότι σχεδόν καθημερινά υπάρχει επικοινωνία με αυτούς.

Οι εργαζόμενοι όμως από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως έχουν υποχρεώσεις και πως η καθυστέρηση των δεδουλευμένων τους είναι πάγια κατάσταση.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων το συντομότερο δυνατόν, χωρίς όμως να δεσμευτεί με ημερομηνίες πράγμα που εξόργισε τους εργαζομένους και ανάγκασε την Αντιπολίτευση να αποχωρίσει από τη συνεδρίαση, έως τέλους και να μην πάρει μέρος και στα υπόλοιπα θέματα ημερησίας διάταξης.