Υπό κατάρρευση η Δημόσια Ψυχική Υγεία – Καραδοκούν οι ιδιώτες

«Δημόσια Ψυχική Υγεία. Πολιτική για γέλια και για κλάματα μαζί», σχολιάζει η ομοσπονδία των υγειονομικών.

Tην τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ψυχικής Υγείας, στηλιτεύει η ΠΟΕΔΗΝ, που αναφέρει ότι: “Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ΔΑΦΝΙ – ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ κλείνουν άμεσα ανακοινώνει περιδιαβαίνοντας τα κανάλια της τηλεόρασης ο λαλίστατος κος Θεοδωράκης Διοικητής του Ψ.Ν.Α.

Η αρμόδια Υφυπουργός κα. Παπακώστα πριν προλάβει να ενημερωθεί για την κατάσταση της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας ασθμαίνοντας συμφωνεί. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να ανατρέξει στα συμβαίνοντα πέρυσι το καλοκαίρι στη Ψυχική Υγεία.

Τότε ο πρώην Υπουργός Υγείας κος Γεωργιάδης και ο κος Θεοδωράκης ξαναμίλησαν για άμεση κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Μάλιστα είχαν έτοιμες Ψυχιατρικές Κλινικές στα Γενικά Νοσοκομεία προκειμένου να μεταφέρουν τις κλινικές οξέων περιστατικών που λειτουργούν στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Θα τις έβγαζαν από τις τσέπες των παντελονιών τους.

Αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός». Καμία Ψυχιατρική Κλινική δεν ήταν έτοιμη και το χειρότερο είναι ότι από πέρυσι έως σήμερα δεν έτρεξε καμία διαδικασία επισκευής κάποιας κλινικής σε Γενικό Νοσοκομείο του Κέντρου και της Θεσσαλονίκης. Όσα ακούγονται είναι μόνο λόγια του αέρα. Μηδέν έργα.

Μία – δυο που μεθοδεύουν να στηθούν πρόχειρα για να δείξουν ότι τρέχουν την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση είναι ακατάλληλες σύμφωνα με τις προδιαγραφές που τίθονται από το ίδιο το Υπουργείο Υγείας. Ακόμη και σήμερα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός απαιτούνται τουλάχιστον τρία χρόνια για την επισκευή. Γιατί οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις”;

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ