Μεγάλες ποσότητες από σκουπίδια όλων των ειδών, στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ

Μεγάλες ποσότητες από σκουπίδια όλων των ειδών, εχθές το πρωί ήταν συσσωρευμένα στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ.

Σκουπίδια που “μοσχομύριζαν” και με το χθεσινό αεράκι οι μυρωδιές τους απλώθηκαν στις γύρω κατοικίες και στην περιοχή του Ναού της Αγίας Μαρίνας.

Ο χώρος αυτός θυμίζουμε πως φιλοξενεί και τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ εκεί φιλοξενούνται και φορείς της πόλης μας, σε χώρους που τους έχει διαθέσει ο δήμος.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ

Υπενθυμίζουμε πάντως πως παλαιότερα υπήρξε επίσκεψη του υγειονομικού  την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, με αφορμή καταγγελία που έκαναν τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασιλάκος, Φέγγη και Σωτηρόπουλος (σημερινοί Αντιδήμαρχοι), προς την παραπάνω υπηρεσία, για απειλή  της δημόσιας υγείας κτλ, από τα απορρίμματα που συγκέντρωνε στο χώρο ο Δήμος.

ΚΑΙ ΤΟ 2020 ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ

Επίσης τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, υγειονομικοί υπάλληλοι της Περιφέρειας, έκαναν αυτοψία στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ και διαπίστωσαν πως υπήρχαν εκεί,  σακούλες οικιακών απορριμμάτων και στρώματα.

Στην έκθεσή της, μετά την επίσκεψη στο χώρο, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας προς το Δήμο τόνιζε:

“…ο ανωτέρω χώρος δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως «Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων», για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Κατόπιν των ανωτέρω και εφόσον ο χώρος αυτός ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου σας, θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσετε για την αδειοδότησή του ως ΣΜΑ προκειμένου να εξυπηρετεί τις όποιες ανάγκες του Δήμου σας…”.