Δήλωση Μποζίκα για το λουκέτο σε ΨΝΑ και Δρομοκαϊτειο

Περιστέρι: 01.08.2014

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Δήλωση Ανδρέα Μποζίκα για το  «λουκέτο»  σε  ΨΝΑ και  Δρομοκαϊτειο

«Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία  Αττικής πρώην «Δαφνί» και Δρομοκαϊτειο είναι οι κορμοί της Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας. Είναι υπερσύγχρονα νοσοκομεία, με  πλήρεις υποδομές τελευταίας τεχνολογίας.

Σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δέχεται μόνο το πρώην «Δαφνί», πάνω από 25.000 συνανθρώπους μας ετησίως, ενώ καλύπτουν  σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, αρκετές χιλιάδες ακόμη και τα δύο Νοσοκομεία. Πρωτοστατούν στην αποϊδρυματοποίηση αφού έχουν αναπτύξει πλήθος εξωνοσοκομειακών δομών στις οποίες φιλοξενούνται αρκετές εκατοντάδες πρώην νοσηλευομένων.

Στο σύνολό τους: Εξειδικευμένο και υψηλού επιπέδου προσωπικό, υποδομές και μοναδικής περιβαλλοντικής αξίας χώροι πρασίνου, συνιστούν κεφάλαιο  δυσαναπλήρωτο για τη Δυτική Αθήνα και ειδικότερα για το Χαϊδάρι.

Τοπική Αυτοδιοίκηση και εργαζόμενοι σε ΨΝΑ και Δρομοκαϊτειο είναι πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται με αποσπασματικές μεταφορές  ασθενών και «εξορίες» δομών και προσωπικού να αναπληρωθεί, ό,τι τόσα χρόνια με επιτυχία έχει συντελεστεί  στο χώρο της Ψυχικής  Υγείας. Είναι φανερό ότι σε καιρούς  βαθιάς ύφεσης, μηδενικών πόρων και μνημονιακών επιταγών δεν είναι εφικτό να επανασυσταθεί  ανάλογος φορέας Ψυχικής Υγείας, πανελλαδικά».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Α. Μποζίκας, αναφέρει: «Το κλείσιμο των ΨΝΑ – Δρομοκαϊτειο αποτελεί μια επιπλέον υποβάθμιση  για τις ζωές των συνανθρώπων μας που πάσχουν και καταδικάζει μοιραία τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, σε οικονομική αιμορραγία. Να μην κλείσουν ΨΝΑ και  Δρομοκαϊτειο.  Το Χαϊδάρι,  η Δυτική Αθήνα και η Αττική τα χρειάζονται!»