Σχόλιο και επιστολή του Βουλευτή κ. Γ. Καρρά για το θέμα των ακινήτων της Αγίας Βαρβάρας, στο υπερταμείο

“Η σιωπή του κυρίου Τσακαλώτου, μόνο ως άρνηση απάντησης μπορεί να ερμηνευθεί.

Είναι προφανές ότι η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να διατηρήσει τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας δεσμευμένες, και να αναλάβει το Υπερταμείο την κυριότητα και τη διαχείρισή τους, ώστε για την εξυπηρέτηση του χρέους, είτε να πωληθούν και να μεταβληθούν σε κλειστές λέσχες, είτε οι κάτοικοι να καλούνται να πληρώνουν υψηλό εισιτήριο εισόδου.”

Αυτά αναφέρει σε σχόλιο του προς την εφημερίδα μας ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γεώργιος Καρράς, ο οποίος έχει καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, σχετικά με τα ακίνητα του Δήμου μας που έχουν δεσμευτεί από το υπερταμείο, αλλά απάντηση δεν έχει πάρει.

Επιπλέον ο κ. Καρράς τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου απέστειλε επιστολή προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, σχετικά με την μη απάντηση του κ. Τσακαλώτου σε ερωτήσεις του:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΡΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Αξιότιμο κ. Νικόλαο Βούτση, Πρόεδρο της Βουλής των  Ελλήνων

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Το φαινόμενο να αγνοούν οι Υπουργοί τις υποχρεώσεις τους και να μην εμφανίζονται στη Βουλή κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για να απαντούν στις ερωτήσεις των Βουλευτών, προφασιζόμενοι φόρτο εργασίας, θα ήταν δικαιολογημένο εάν αποτελούσε εξαίρεση. Όσον αφορά τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, συνιστά πλέον κανόνα να αποφεύγει τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, τουλάχιστον από εμένα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η με αριθμό 2932/31-10-2018 Ερώτησή μου, με θέμα “Αποδέσμευση του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου ‘Νίκης 2ου Λυκείου’ Αγίας Βαρβάρας από το Υπερταμείο”, η οποία δεν απαντήθηκε εγγράφως εντός της προβλεπόμενης από τον Κανονισμό της Βουλής προθεσμίας και σύμφωνα με το άρθρο 130 παρ. 5 ζήτησα να συζητηθεί προφορικά εν Ολομελεία.

Ενώ ήδη προγραμματίστηκε επτά συνεχόμενες φορές, στις συνεδριάσεις 10 Δεκεμβρίου 2018, 21 Ιανουαρίου 2019, 28 Ιανουαρίου 2019, 4 Φεβρουαρίου 2019, 11 Φεβρουαρίου 2019, 18 Φεβρουαρίου 2019 και 25 Φεβρουαρίου 2019, ο Υπουργός, προφασιζόμενος κάθε φορά φόρτο εργασίας, ουδέποτε προσήλθε. Επίσης, δεν έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα από τον κ. Τσακαλώτο, αν και έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες, οι συναφείς προς την παραπάνω με αριθμούς 3058/5.11.2018 με τίτλο “Στο Υπερταμείο και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός ‘Δημήτρης Παντελίδης’ Αγίας Βαρβάρας” και 3059/5.11.2018 με τίτλο “Στο Υπερταμείο και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Αγίας Βαρβάρας” Ερωτήσεις μου, με αντίστοιχα θέματα.

Κύριε Πρόεδρε,

Με τη θεσμική σας αποστολή, έχετε την υποχρέωση να στηλιτεύσετε το φαινόμενο, να παρέμβετε στην Κυβέρνηση και να υποχρεώσετε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματά μου, ώστε να ενημερωθεί για τις προθέσεις της Κυβέρνησης η Βουλή και, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας και των όμορων Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

Με τιμή,

Ο Βουλευτής

Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς

Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης