ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Ανακοίνωση της Συμπαράταξης για τον άνθρωπο και την πόλη για τις εκλογές

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Ευχαριστούμε τους συνδημότες μας που με την ψήφο τους ενέκριναν το πρόγραμμά μας και ενίσχυσαν το μήνυμα μας. Από καλύτερες θέσεις συνεχίζουμε τη δράση μας στους κοινωνικούς αγώνες, στα κινήματα και στις δομές αλληλεγγύης, καθώς για εμάς προτεραιότητα έχει η επιβίωση των πολιτών και η προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Υποσχόμαστε ότι αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε κατά την προεκλογική περίοδο αποτελούν διαρκή οδηγό για τη δράση μας και το επόμενο διάστημα.

Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. Αποτέλεσμα όμως που δεν δημιουργεί προοπτική αλλαγής στις ασκούμενες πολιτικές. Η εφαρμογή των πολιτικών των μνημονίων, οι πελατειακές σχέσεις και η αδιαφανής διαχείριση προδιαγράφεται ότι θα συνεχισθούν.

Οφείλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας γιατί σε αυτές τις εκλογές η πόλη μας έζησε στιγμές ντροπής για τη δημοκρατία μας και τον πολιτισμό μας. Καταγράφηκαν γεγονότα τα οποία θα μπορούσαν να θέσουν ακόμα και ζητήματα νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας.

Σεβόμενοι τους ψηφοφόρους μας, τους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας και την αξιοπρέπεια μας, δεν μπορούμε να επιλέξουμε και δεν μπορούμε να προτείνουμε την υπερψήφιση πολιτικών και πρακτικών τις οποίες καταδικάζαμε και εξακολουθούμε να καταδικάζουμε.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Να ψηφίσουν με αποφασιστικότητα τη Ρένα Δούρου και τη «Δύναμη Ζωής» για τις περιφερειακές εκλογές. Να υπερψηφίσουν για τις ευρωεκλογές το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αγώνας για να κερδίσουμε τη ζωή μας συνεχίζεται. Ο αγώνας για Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Ανατροπή δεν σταματά ποτέ…