Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού, πραγματοποιεί ψυχαγωγική-εκπαιδευτική ημερήσια εκδρομή

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιεί ψυχαγωγική-εκπαιδευτική ημερήσια εκδρομή στην Πελοπόννησο στις 26 Μαΐου, ημέρα Κυριακή.

Αρχικός προορισμός μας θα είναι το σπήλαιο των Λιμνών το όποιο βρίσκεται κοντά στο χωριό Καστριά της Αχαΐας,16,5 χλμ από τα Καλάβρυτα.

Από τα συνολικά 1980 μέτρα του εξερευνημένου μήκους του σπηλαίου των 20.000 στρεμμάτων, επισκέψιμα είναι τα 500 μέτρα.

Δεν είναι από τα σπήλαια που εντυπωσιάζουν τόσο λόγω των σταλακτιτών τους. Το ιδιαίτερο κομμάτι αυτού του σπηλαίου είναι αυτό που του έχει δώσει και το όνομά του.

Οι λίμνες δημιουργούν ένα σκηνικό που θυμίζει ταινία με θέμα έναν φανταστικό κόσμο! Από τις συνολικά 13 λίμνες του σπηλαίου, η επισκέψιμη διαδρομή περνά μόνο από τρεις. Ακόμα και έτσι όμως, το περπάτημα πάνω από αυτές είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε σε έναν άλλο ορεινό προορισμό απαράμιλλης ομορφιάς, στο χωριό Πλανητέρο, το οποίο βρίσκεται σε υψομετρο 697 μέτρα και το οποίο διοικητικά αποτελεί έδρα της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας του “Καλλικρατικού” Δήμου Καλαβρύτων.

Βρίσκεται χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανοδάσος των πηγών του Αροάνιου ποταμού και είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει.

Το απίστευτο δάσος με τα υπεραινώβια πλατάνια (σε κάποια παλιά η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα),οι νεροτριβές -η μια από τις οποίες ακόμα λειτουργεί -και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια κάνουν το Πλανητέρο αγαπημένο προορισμό για πολλούς.

Στο σημείο αυτο αξίζει να σημειώσουμε πως βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 “Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός”.

Για να βιώσετε τη βαθιά γοητεία του τόπου, αξίζει να αφήσετε για λίγο τον κόσμο και την κίνηση και να περιπλανηθείτε στο πυκνό δάσος.Τα γηραιά πλατάνια θα γέρνουν από πάνω σας καθώς θα περνάτε τα πολύ γραφικά γεφυράκια.Το συνεχές κελάρυσμα του νερού θα σας ακολουθεί ακατάπαυστα.

Μέσα στο πλατανόδασος αυτό, που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, λειτουργούν αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την φημισμένη ποταμίσια πέστροφα της περιοχής.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους γονείς για την μαζική συμμετοχή στην ημερήσια εκδρομή που διοργανώνει ο Σύλλογός μας!!
.
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου