Η κ. ΜΑΡΙΑ ΒΕΚΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ “ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ”

Για να κάνουμε το Δήμο μας Σχολείο Δημοκρατίας!

Στο Δήμο της Αγία Βαρβάρας που μεγάλωσα, κι εγώ και τα παιδιά μου, το ποσοστό αναλφαβητισμού είναι από τα μεγαλύτερα στη Αττική,  το ποσοστό διαρροής των παιδιών από το σχολείο είναι ανησυχητικό  και το μορφωτικό επίπεδο είναι και παραμένει χαμηλό

Οι προτάσεις  για την Παιδεία του συνδυασμού  “Συμπαράταξη για τον Άνθρωπο και την Πόλη”, με τον οποίο συνεργάζομαι,  έχουν ήδη εξαγγελθεί από τον υποψήφιο δήμαρχο  κ. Γιώργο Γεωργιαννάκη. Το όραμα και η φιλοσοφία πίσω από τις εξαγγελίες είναι  να θεσπίσουμε τις δομές και τους χώρους που θα κάνουν τον Δήμο μας ένα ζωντανό εργαστήρι μάθησης για όλους/ες, παιδιά και μεγάλους/ες και μεγαλύτερους/ες. Με βάση τα πραγματικά ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των ανθρώπων και με καινοτόμες μεθόδους που θα αποσκοπούν στη συμμετοχικότητα και την ενεργό δραστηριοποίηση των πολιτών, θα φροντίσουμε  για την εξασφάλιση για όλους/ες της μάθησης, που θα ενεργοποιεί τη συνειδητοποίηση και τη δράση για μια αξιοβίωτη ζωή.

Θα πρωτοστατήσουμε στην εφαρμογή πρωτοπόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων σε άμεση σχέση με τη ζωή μας σήμερα και για μια εκπαίδευση σε όλες της τις μορφές της (τυπική, μη τυπική, άτυπη, εκπαίδευση ενηλίκων κ.α) που θα αποσκοπεί στο να μας ενδυναμώνει, να μας δίνει χαρά και γνώση, άρα δύναμη. Γιατί η παιδεία απελευθερώνει, ενδυναμώνει και χειραφετεί.

Η παρουσία μου στο δήμο θα εγγυάται ότι οι προσπάθειες θα είναι διαρκείς και αποτελεσματικές προς την κατεύθυνση εξασφάλισης μιας εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εμπόδια.  Σας καλώ να πλαισιώσετε την προσπάθεια να φτιάξουμε ένα δήμο που παιδιά και μεγάλοι θα χαίρονται να ζουν, να μαθαίνουν, να ανταλλάσσουν, να δημιουργούν και να συνεισφέρουν. Σ’ αυτή τη συγκυρία σας ζητώ να μου δώσετε την δυνατότητα να εκπροσωπώ αυτό το κοινό μας όραμα, που μέσα από την κοινή μας δράση θα κάνουμε πραγματικότητα στη ζωή μας.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Βεκρή μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Υπηρέτησε στα σχολεία μας στην Αγία Βαρβάρα και τις γύρω περιοχές σαν εκπαιδευτικός και σαν σύμβουλος  σε Κέντρα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Έχει δυο παιδιά, επιστήμονες στον τομέα τους.

Στο ενεργητικό της διαθέτει πολλές και μακροχρόνιες σπουδές:

α. Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

β. Μεταπτυχιακά:

– στην Εκπαίδευση και στην Εργασία (MSc.,Πανεπιστήμιο Αιγαίου),

– στη Συμβουλευτική (ΠΕΣΥΠ, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικών και Τεχνολογίας),

– στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (Πανεπιστήμιο Αθηνών)

γ. Επιμορφώσεις (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης, ΣΕΛΜΕ κα.),

δ. Κατάρτιση και εξειδικεύσεις σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, στην Ευρώπη (Eδιμβούργο, Stirling, Δουβλίνο) και στην Αμερική (Παν/μιο Columbia, Missuri)

ε. Ασχολήθηκε, επίσης, με επιστημονική έρευνα και δημοσιεύσεις, έχει συμμετοχή σε συνέδρια/σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές συνεργασίες, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, σεμινάρια σε καθηγητές/γονείς και παιδιά, σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.α

Για το εκπαιδευτικό της έργο έχει τιμηθεί με διακρίσεις και έχει πάρει υποτροφίες.