Ο δήμος μας αποφάσισε την υποβολή πρότασης για την ένταξή του σε πρόγραμμα πυροπροστασίας του υπ. Περιβάλλοντος

.

Γράφαμε την περασμένη εβδομάδα πως εντάχθηκαν οι πρώτοι 12  δήμοι στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά σε «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση», κατόπιν άμεσης επεξεργασίας των φακέλων των υποβληθέντων αιτημάτων.

Με ημερομηνία έως 20 Ιουνίου για υποβολή αιτήσεων από τους δήμους να ενταχθούν στο πρόγραμμα και με τους γειτονικούς δήμους Χαϊδάρι και Κορυδαλλό να έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό, η Δημοτική Επιτροπή του δήμου μας εχθές 19 Ιουνίου, παραμονή λήξης της ημερομηνίας, αποφάσισε την υποβολή πρότασης για το πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού με περιαστικά δάση» στον Άξονα Προτεραιότητας 6 (Α.Π.6) «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών» του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024»

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΑΡΤΗ

Οι πόροι του προγράμματος 30 εκατ. ευρώ προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών, μέσω των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.

Η πλατφόρμα για την υποδοχή αιτημάτων από τους δικαιούχους δήμους θα παραμείνει ανοικτή έως και την 20η Ιουνίου 2024 και οι εντάξεις θα ολοκληρωθούν έως την 30η Ιουνίου 2024.

Ο προϋπολογισμός της πρότασης του δήμου ανέρχεται σε σαράντα επτά χιλιάδες διακόσια εβδομήντα πέντε ευρώ και ογδόντα ένα λεπτά συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (47.275,81 ευρώ)