ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΠΛΑΝΗ: “ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ”

Αγία Βαρβάρα 19.3 2014

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Πορευτήκαμε μαζί από 1-1-2011.

Πήραμε την εντολή από το λαό της πόλης μας, ως συνεχιστές της ιστορικής παράταξης «η δική μας πόλη», μιας παράταξης που σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή, να βαδίσουμε με τις αρχές και τις αξίες της σε μια νέα δημιουργική περίοδο   (γι αυτό και κρατήσαμε και τον τίτλο της «η δική μας πόλη»).

Κληρονομήσαμε την κοινή αναγνώριση της καθαρής πόλης, της πόλης του πολιτισμού, της καινοτομίας, της κοινωνικής ευαισθησίας και της κοινωνικής υποστήριξης, της ασφάλειας, της μαχητικότητας, της δημιουργίας, της πόλης των δημοτών. Προσπαθήσαμε βέβαια για το καλλίτερο όλοι μαζί με τους άξιους συνεργάτες σου, πάντοτε όμως στο πλαίσιο της δικής σου αντίληψης για τη δημοτική πολιτική.

Για το αν φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων θα μας κρίνει ο λαός.

Η δημοτική μας παράταξη όμως έχει αποδεκατισθεί από τις αποχωρήσεις και τις αδρανοποιήσεις.

Η ιστορική παράταξη «η δική μας πόλη» παραμένει μεγάλη αλλά δυστυχώς δεν είναι όλη εδώ.

Εσύ επιθυμείς να συνεχίσεις στον εκλογικό στίβο αλλά εγώ όπως σου έχω πει από καιρό δεν θα είμαι μαζί σου. Τους λόγους τους γνωρίζεις.

Η φιλία μας είναι και παραμένει αδιατάρακτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ταυτότητα πολιτικών αντιλήψεων, ούτε ταυτότητα αντιλήψεων για την άσκηση της δημοτικής πολιτικής.

Σου επαναλαμβάνω αυτό που σου είχα πει παλαιότερα, ότι το αξίωμα του Αντιδημάρχου που κατέχω είναι στη διάθεσή σου.

Εξυπακούεται ότι ούτε ανεξαρτητοποιούμαι, ούτε παραιτούμαι. Θα παραμείνω μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου πιστός υπηρέτης των δεσμεύσεων της παράταξης έναντι του λαού που μας εμπιστεύθηκε και ενεργό μέλος της παράταξης «η δική μας πόλη» με την ελπίδα να ξαναοδηγήσει την Αγία Βαρβάρα ψηλά, εκεί που της αξίζει να βρίσκεται.

Η παρούσα επιστολή μου αποτελεί και τη δημόσια δήλωσή μου.

ΣΠΥΡOΣ ΜΙΧΟΣ