Η χθεσινή Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, έβγαλε ειδήσεις – Πυλώνες και Διγενή Ακρίτα ευχάριστες αναφορές…

.

Εχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής για την περίοδο Μάιος – Ιούνιος 2024.

Σύμφωνα με τον κανονισμό όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν μία ερώτηση ο καθένας προς τη διοίκηση.

Από την αντιπολίτευση ερωτήσεις κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σαρόπουλος, Γούναρη, Γκιτάκος και Φατσιλέτος.

Η παράταξη του κ. Πιερακέα δεν εμφανίστηκε στη συνεδρίαση.

Κωνσταντίνος Σαρόπουλος αναφέρθηκε σχετικά με καθυστερήσεις που υπάρχουν σε έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στην πόλη μας, πράγμα που δεν αποδέχτηκε ο δήμαρχος κ. Μίχος.

Άννα Γούναρη ζήτησε να πληροφορηθεί που βρίσκεται το θέμα της απομάκρυνσης των πυλώνων μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης.

Ο κ. Μίχος ενημέρωσε το σώμα πως έως τα τέλη του έτους προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη από τον ΑΔΜΗΕ, πως υπάρχει η χρηματοδότηση και πως έχει λυθεί με ρύθμιση το πολεοδομικό πρόβλημα που υπήρχε για την κατασκευή του σταθμού στο Ρουφ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου.

Βασίλης Γκιτάκος επανάφερε το θέμα με το ρυμοτομικό στην οδό Διγενή Ακρίτα αναφέροντας πως άλλοι δήμοι (Πειραιώς, Αθήνας, Ηρακλείου, ο δικός μας παλαιότερα κ.ά.) έχουν πάρει αποφάσεις υπέρ των  πολιτών τους και ζήτησε το ίδιο να πράξει και ο δικός μας, απαλλάσσοντας τους συμπολίτες μας από τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώσουν.

Ο δήμαρχος κ. Μίχος ζήτησε από τον κ. Γκιτάκο να προσκομίσει στο δήμο αυτές τις αποφάσεις για να τις μελετήσει η διοίκηση και εάν υπάρχουν στοιχεία που θα βοηθούσαν, θα τα χρησιμοποιήσει ο δήμος, υπέρ των κατοίκων.

Δημήτρης Φατσιλέτος ζήτησε να πληροφορηθεί για το Θεατρικό Εργαστήρι και τις δυσκολίες που συναντά η επαναλειτουργία του. Ο κ. Μίχος ενημέρωσε πως το θέμα είναι υπό μελέτη και όταν λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν το Θεατρικό Εργαστήρι θα λειτουργήσει ξανά.