ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ. ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ &

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκατόν πενήντα έξι (156) περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν ή προσελήφθησαν χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις εντόπισε ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), που ολοκληρώθηκε. Ο έλεγχος  πραγματοποιήθηκε μετά από κοινή εντολή των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Γιάννη Μιχελάκη.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν εβδομήντα τέσσερις (74) περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν, αλλά και ογδόντα δύο (82) περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών ο οποίοι προσελήφθησαν είτε χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, είτε χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού. Οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ, προτείνουν στις αρμόδιες δημοτικές αρχές να προβούν στην ανάκληση των εν λόγω διορισμών, ενώ έχουν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές αρχές για τη διερευνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των εν λόγω υπαλλήλων, αλλά και των κατά περίπτωση διοικητικών οργάνων που ενέκριναν τις μη νόμιμες προσλήψεις.

Στο δήμο μας υπήρξαν δύο περιπτώσεις προσλήψεων με πλαστά δικαιολογητικά (ένας άντρας και μία γυναίκα).

Το ερώτημα λοιπόν είναι πως έγιναν οι προσλήψεις τους από το Δήμο; Πότε έγιναν αυτές οι προσλήψεις; Έγιναν οι σχετικοί έλεγχοι; Ο δήμος θα διεκδικήσει πίσω μισθούς που κατέβαλε;