Σε μπελάδες βάζει η Διεύθυνση Δασών Δυτικής Αττικής, το Δήμο. Τα νταμάρια που αγόρασε από ιδιώτη ο Δήμος, ΔΑΣΟΣ!!!

Σε μπελάδες έβαλε η Διεύθυνση Δασών Δυτικής Αττικής το Δήμο μας, με τους δασικούς χάρτες που ανήρτησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αρκετές περιοχές του Δήμου μας εμφανίζονται σαν Δασικές βάζοντας εμπόδια και όχι μόνο στην αξιοποίησή τους.

Τα “ΔΑΣΗ” όπως εμφανίζονται στο χάρτη συμπεριλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρη την έκταση στο βουνό (περιοχή ΚΑΚΟΣΟΥΛΙ) που αφορά κυρίως ιδιώτες, δυσκολεύοντας την ένταξη της περιοχής στο “σχέδιο πόλης” και ουσιαστικά γίνεται απαγορευτική η όποια νομιμοποίηση των κατασκευών τους, εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις του Δήμου για αποχαρακτηρισμό τους.

Το θέμα γίνεται σοβαρότερο όμως επειδή στον χάρτη που αποικονίζει την πόλη μας, τα ΝΤΑΜΑΡΙΑ που αγόρασε ο Δήμος πανάκριβα από ιδιώτη, για να κατασκευάσει το Ανοικτό Θέατρο, είναι χαρακτηρισμένα ως “ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ”.

Ο Δήμος μας σύμφωνα με πληροφορίες μας θα κάνει ένσταση για τον χάρτη. Η προθεσμία για τις ενστάσεις λήγει στις 12 Ιουνίου και η Τεχνική Υπηρεσία προετοιμάζει προσεκτικά τον φάκελλο που θα καταθέσει.

Μάλιστα υπάρχει η αισιοδοξία πως χάριν διατάξεων που συνοδεύουν τον χάρτη, ίσως να λύσουμε ορισμένα προβλήματα – αγκάθια που υπάρχουν, όπως η Νομιμοποίηση του Χώρου του Δημοτικού Αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ” κ.α.

Στον χάρτη που δημοσιεύουμε παρακάτω υπάρχει μία έκταση η οποία περικλύεται από ροζ σύνορα. Ότι υπάρχει μέσα σε αυτά τα όρια ονομάζεται “ΙΩΔΕΙΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ” είναι η περιοχή που ο Δήμος θα διεκδικήσει να εξαιρεθεί από ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ και να “απελευθερωθεί”.

Για να βοηθήσουμε στον προσανατολισμό σας, έχουμε αριθμήσει ορισμένες περιοχές για να γίνει ευκολότερη η κατανόηση του χάρτη.

1 ΑΛΣΟΣ ΔΟΞΑΣ (πάνω από το Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) υπάρχει Νηπιαγωγείο

2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΡΙΜΙΝΙΤΙΚΑ

3 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”

4 ΛΟΥΡΙΔΑ ΔΟΥΣΜΑΝΗ

5 ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΤΡΙΟΧΗ “ΚΑΚΟΣΟΥΛΙ”

6 ΝΤΑΜΑΡΙΑ (χώρος αγορασμένος από το Δήμο για την κατασκευή Ανοικτού Θεάτρου)

7 Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ