Σχολείο μας στο πλαίσιο του «Νοιάζομαι και Δρω» στα παιδικά χωριά SOS

Το 2ο Γυμνάσιο της πόλης μας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» στο οποίο συμμετέχει τη φετινή σχολική χρονιά επισκέφθηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 τα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος (δομή Κυψέλης).

Συγκεκριμένα, 38 μαθητές/τριες από όλες τις τάξεις που είναι μέλη του προγράμματος με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Ποτηροπούλου Μαρίας, Πρεντάκη Παντελή και του Δ/ντή Βυθούλκα Διονύσιου παρέδωσαν στους υπεύθυνους της δομής τα είδη που συνέλεξαν τις προηγούμενες ημέρες (είδη ένδυσης, υπόδησης και παιχνίδια ελαφρώς μεταχειρισμένα καθώς και τρόφιμα μακράς διαρκείας).

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για την ιστορία, το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας των παιδικών χωριών SOS Ελλάδας που παρέχουν στα παιδιά που το χρειάζονται -λόγω ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετώπισαν στη ζωή τους-τη δυνατότητα να μεγαλώνουν με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια, πράγματα που γίνονται πιο επιτακτικά στην περίοδο της κρίσης που βιώνουμε ως χώρα τα τελευταία χρόνια.

Οι μαθητές/τριες άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή τα λόγια των υπευθύνων και έθεσαν πολλά εύστοχα ερωτήματα για τις υπηρεσίες των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Κατόπιν, έπαιξαν με τους υπεύθυνους της δομής ένα εξαιρετικό διαδραστικό παιχνίδι με θέμα σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας (Γκάντι, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Νέλσον Μαντέλα) που διακρίθηκαν για τη δράση τους ως προς την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό και ενεργητικότητα μεταδίδοντας σε όλους μας θετική αύρα και χαρά.

Αποχωρήσαμε μετά από σχεδόν 3 ώρες έχοντας αποκομίσει σημαντικές γνώσεις κι εμπειρίες για όλα τα θέματα που προαναφέρθηκαν και κυρίως με παιδιά που επιθυμούν να νοιάζονται έμπρακτα για τους συνανθρώπους τους.

Ευχαριστούμε θερμά για τη ζεστή φιλοξενία τους, τους συνεργάτες του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αθηνών των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας κ. Νίκο Νταμπαλή (Φιλόλογος-Υπεύθυνο Κέντρου), κ. Θοδωρή Παπασταθόπουλο (Ειδικό Παιδαγωγό), κ. Χάιδω Χάκα (Ψυχολόγος), καθώς και τους φοιτητές στα πλαίσια της Πρακτικής Εργαστηριακής τους Άσκησης κ. Σοφία Καλογεροπούλου (Κοινωνική Λειτουργό), κ. Παρασκευή Χόλη (κ. Κοινωνική Λειτουργό) και κ. Αλεξάνδρα Βασιλείου ( Ψυχολόγο), που συνέβαλλαν στην επιμέλεια και την οργάνωση της επίσκεψής μας και τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη στο σπουδαίο έργο που επιτελούν.

Ο Διευθυντής
Διονύσης Βυθούλκας