Ολοκληρώθηκαν οι “ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2024” με Μουσικό Πανόραμα στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”

Με ένα μουσικό πανόραμα από διάφορα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου, ολοκληρώθηκαν εχθές βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” οι ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2024 .

Η “αφρόκρεμα” του Ωδείου έδωσε ρεσιτάλ και οι τυχεροί που βρέθηκαν στον χώρο απόλαυσαν κομμάτια από διαφορετικά μουσικά είδη και όργανα.

Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης από όσα ακούστηκαν, αφού ακόμα και μουσικές που ίσως δεν πολυακούμε, εχθές μας καθήλωσαν και συνειδητοποιήσαμε πως οι νότες και τα κομμάτια που εκτελέστηκαν, άξιζαν να τα είχαμε ανακαλύψει νωρίτερα.

Οι θεατές παρασυρόμενοι από τα ακούσματα, σιγοτραγουδούσαν, συμμετείχαν, χειροκροτούσαν τους πρωταγωνιστές για τις πολύ καλές ερμηνείες τους και τη μουσική τους.

Συμμετείχαν: 

Η επίσημη αγαπημένη “Santa Barbara Guitar Orchestra”

Η Βυζαντινή Χορωδία του Δήμου μας

Το Μεταπτυχιακό Τμήμα Όπερας του δήμου μας

Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Σταμάτης Μπερής

Σχετικά με τις ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2024, έχουμε την εντύπωση πως συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές ίσως να ήταν ελαφρά ποιοτικά καλύτερα τα όσα παρουσιάστηκαν.

Από τα ελάχιστα μειονεκτήματα που εντοπίσαμε πάντως ήταν πως η πλατεία Παναγίας Ελεούσας μονοπώλησε εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και σε άλλους χώρους και να δώσουν την ευκαιρία σε αρκετούς συμπολίτες μας άλλων περιοχών της πόλης μας να παρακολουθήσουν, ειδικότερα όσοι είχαν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους που οι αποστάσεις δεν εξυπηρετούσαν να βρεθούν στην κεντρική μας πλατεία.

Από τις ΟΚΤΩ προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, οι ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ από αυτές θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στην πλατεία Προφήτη Ηλία, στην πλατεία 19 Μάη, στο υπαίθριο θεατράκι στο άλσος Δόξης και στο υπαίθριο θεατράκι στο Άλσος ΜΗΤΕΡΑ.