ΑΛΗΤΕΣ με ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ πέτρες έσπασαν ΟΛΑ τα τζάμια του 10ου Νηπιαγωγείου και ορισμένα του 5ου Δημοτικού σχολείου

Μπροστά σε ένα θλιβερό θέαμα βρέθηκε σήμερα το πρωί Δευτέρα 21 Οκτωβρίου το Εκπαιδευτικό προσωπικό και οι γονείς του 10ου Νηπιαγωγείου στην πόλη μας.

Εκατοντάδες πέτρες μεγάλες στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου και ΟΛΑ τα τζάμια του, από την πλευρά του πεζόδρομου Παπαδιαμάντη ΣΠΑΣΜΕΝΑ.

ΑΛΗΤΕΣ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συγκέντρωσαν πέτρες και έβαλαν στόχο τα μεγάλα τζάμια του σχολείου, καθώς επίσης και ορισμένα του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Ενημερώθηκε ο δήμος και ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Σάββας Σαββίδης έφτασε σύντομα στο σχολείο μη πιστεύοντας κι αυτός τι είχε συμβεί. Εκτός της αντικατάστασης των τζαμιών πιθανόν να τοποθετηθεί και κουνελόσυρμα μπροστά από τα κάγκελα για να μην φθάνουν οι πέτρες στο μέλλον εάν ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός στους υαλοπίνακες, τον ακούσαμε να λέει.

Η ακατανόμαστη πράξη τους πρέπει να δραστηριοποιήσει πλέον δυναμικά της διοίκηση του δήμου και να παρθούν μέτρα προληπτικά και κατασταλτικά.

Σημειώνουμε πάντως πως πριν δύο χρόνια άγνωστοι είχαν σπάσει πάλι τζάμια του ίδιου σχολείου, ο δήμος πλήρωσε τότε 500 ευρώ για την αντικατάστασή τους.

Μετά τους βανδαλισμούς σε άλλα σχολεία και την προσπάθεια εμπρησμού του 2ου Λυκείου, η τοποθέτηση καμερών όταν τα σχολεία δεν λειτουργούν είναι μονόδρομος πλέον.

Ο δήμος καλείται να αντικαταστήσει αντί σοβαρού οικονομικού ποσού τα τζάμια στο Νηπιαγωγείου και η Αστυνομία να κάνει τα αδύνατα δυνατά να ανακαλύψει του δράστες.

Η συγκέντρωση τόσων πετρών και το σπάσιμο τόσων τζαμιών δεν ήταν πάντως υπόθεση λίγων λεπτών αλλά αρκετής ώρας.

Αναπάντητο αυτή τη στιγμή είναι το ερώτημα εάν οι ΑΛΗΤΕΣ πέταγαν τις πέτρες έξω από το σχολείο ή εάν είχαν εισέλθει στο προαύλιο του.