Υπάρχει τελικά Πολεοδομικό Γραφείο στο Δήμο μας ή ΟΧΙ;;; – ΔΕΝ εμφανίζεται στο ΦΕΚ που αναφέρονται οι δήμοι που έχουν

.

Πριν τρεις ημέρες (10/10/24) δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ εκ νέου απόφαση της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης με πίνακα στον οποίο εμφανίζονται οι δήμοι που διαθέτουν Υ.ΔΟΜ. (Πολεοδομία).

Στον πίνακα αυτόν του ΦΕΚ ΔΕΝ υπάρχει ο δήμος μας, παρά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της ίδρυσης της Υ.ΔΟΜ (Πολεοδομία) και επάρκεια από τις 3 Μαΐου του 2023.

Από την παραπάνω δημοσίευση πάντως (3/5/23) έως τώρα έχουν συμβεί διάφορες δημοσιεύσεις που αυτοαναιρούνται κατά καιρούς.

Πάντως η εφημερίδα μας από τον Οκτώβρη του 2023, έγραφε σχετικά με την υπόθεση της πολεοδομίας στην πόλη μας και τελικά μετά από ένα χρόνο δικαιώνεται ως προς τις επιφυλάξεις που είχε.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ Υ.ΔΟΜ. (ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

25 Απριλίου 2023 εκδίδεται απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πως ο Δήμος έχει επάρκεια ελάχιστης στελέχωσης  για Πολεοδομικό Γραφείο

3 Μαΐου 2023 δημοσιεύεται στο ΦΕΚ η παραπάνω απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ίδρυσή της στο Δήμο μας Υ.ΔΟΜ (Πολεοδομία) με επάρκεια και παύει η εξάρτησή μας από την πολεοδομία Αιγάλεω που μας εξυπηρετούσε επί πολλά χρόνια.

16 Ιουνίου 2023 δημοσιεύεται απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με πίνακα για το ποιοί δήμοι δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν Υ.ΔΟΜ (Πολεοδομία) και ο Δήμος μας ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα αυτό.

23 Ιουνίου 2023 δημοσιεύεται στο ΦΕΚ απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με πίνακα για το ποιοί δήμοι ΕΧΟΥΝ επάρκεια και Υ.ΔΟΜ (Πολεοδομία) και ο δήμος μας συμπεριλαμβάνεται σε εκείνους που ΕΧΕΙ Υ.ΔΟΜ (Πολεοδομία) και επάρκεια.

31 Ιουλίου 2024 δημοσιεύεται στο ΦΕΚ απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με πίνακα για το ποιοι δήμοι ΕΧΟΥΝ επάρκεια και Υ.ΔΟΜ (Πολεοδομία) και ο Δήμος μας συμπεριλαμβάνεται σε εκείνους που ΕΧΕΙ πολεοδομία και επάρκεια και στην πόλη μας λειτουργεί πολεοδομία.

Αλλά δύο μήνες μετά

25 Σεπτεμβρίου 2024 εκδίδεται απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πως ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας   πλέον ΔΕΝ έχει Υ.ΔΟΜ (Πολεοδομία) από 1/1/203 και στον πίνακα της απόφασης ο Δήμος μας εμφανίζεται ως να  ΜΗΝ ΕΧΕΙ Υ.ΔΟΜ (πολεοδομικό γραφείο) και πως ΘΑ εξυπηρετείται ξανά από εκείνο του Δήμου Αιγάλεω προσθέτοντάς τον στην παραπάνω απόφασή της 16/6/2023.

 Και

10 Οκτωβρίου 2024 δημοσιεύεται στο ΦΕΚ απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με πίνακα των δήμων Αττικής που έχουν πολεοδομία, αλλά ο δήμος μας ΔΕΝ είναι μεταξύ αυτών και ταυτόχρονα παύει την ισχύ της παραπάνω απόφασης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 31/7/2024 και πλέον ο Δήμος δεν έχει ούτε επάρκεια ελάχιστης στελέχωσης ούτε Υ.ΔΟΜ (Πολεοδομία).

Μετά την παραπάνω δυσάρεστη εξέλιξη και το αλαλούμ, φανταζόμαστε πως ο δήμος οφείλει να ενημερώσει τον λαό της Αγίας Βαρβάρας για το τι συμβαίνει τελικά.

Έκλεισε;  Έχει  Υ.ΔΟΜ (Πολεοδομία) ο Δήμος; Υπάρχει στην πόλη μας  ή ΟΧΙ;

και τι σκέπτεται να πράξει για την εξυπηρέτηση των ταλαιπωρημένων πολιτών, δημοτών και κατοίκων μετά τις τελευταίες πρόσφατες 25/9/2024 και 10/10/2024 δημοσιευθείσες σε ΦΕΚ αποφάσεις με τις οποίες ο Δήμος δεν έχει Υ.ΔΟΜ. (Πολεοδομία) και επάρκεια;;;