Tο Πανεπιστήμιο της Σαγκάης και το ΠΑΔΑ σε Συνεργασία με το Δήμο μας εγκαινίασαν το Ινστιτούτο CONFUCIUS στον Πολυχώρο ΒΙΟΧΡΩΜ

.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο χώρο τελετών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης και λειτουργίας του CONFUCIUS INSTITUTE του Πανεπιστημίου της Σαγκάης, που βασίζεται στην παραδοσιακή ιατρική και το οποίο στεγάζεται στον πολυχώρο “Βιοχρώμ”, που διέθεσε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας για το σκοπό αυτό.

Τη συνεργασία αυτή εξήρε ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του, που ακολούθησε την προσφώνηση του Πρύτανη του ΠΑΔΑ κ. Παναγιώτη Καλδή και χαρακτηριστικά δήλωσε ότι αισθάνεται “εταίρος αυτής της μεταφοράς μιας παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής από τη Σαγκάη στην Αθήνα, της οποίας η εκπαιδευτική διαδικασία θα στεγάζεται σε ένα χώρο 600 τ.μ. στη Βιοχρώμ”.

Ο δήμαρχος μίλησε για τον ιδιαίτερο χώρο της Βιοχρώμ, αναλύοντας τα υπό υλοποίηση σχέδια του, που θα τον διαμορφώσουν σε εμβληματική ακαδημία τεχνών, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του κτιρίου της “θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο με έμφαση τον πολιτισμό” σε ένα χώρο 40 περίπου στρεμμάτων.

Ακολούθως έγινε επίσκεψη στο χώρο λειτουργίας του Ινστιτούτου παρόντος του Προέδρου του Πανεπιστημίου της Σαγκάης στην παραδοσιακή ιατρική JI Guang, ο οποίος λίγο πριν είχε ανακηρυχτεί σε Επισκέπτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στην τελετή παραυρέθηκε και ο Κινέζος Πρέσβης Σιάο Τζουντσένγκ.