Σεβόμαστε τους μετανάστες κι εκείνοι με τη σειρά τους οφείλουν να σεβαστούν την πόλη που τους φιλοξενεί

Αρκετοί από εμάς πιθανόν να έχουμε υπάρξει στο παρελθόν πρόσφυγες – μετανάστες, σε κάποια άλλη χώρα για διάφορους λόγους.

Άλλοι λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, ορισμένοι λόγω σπουδών και αρκετοί για βιοποριστικούς λόγους.

Στη συντριπτική μας πλειοψηφία, για όποιον λόγω και εάν μεταναστεύσαμε, σεβαστήκαμε το κράτος που βρεθήκαμε.

Συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους εδώ μετανάστες τους οποίους οι συμπολίτες μας περιβάλλουν με συμπάθεια ή ορισμένοι από αυτούς δεν σέβονται το χώρο που ζούνε και κινούνται;

Συνέβη εχτές το πρωί στην οδό Περικλέους τρεις αλλοδαποί με ένα καροτσάκι από σούπερ μάρκετ να ψάχνουν στους δρόμους να βρουν κάτι πολύτιμο προς πώληση.

Δυστυχώς συνηθισμένη εικόνα στην πόλη μας και μας στενοχωρεί το γεγονός της δυσκολίας που έχουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας για να τα βγάλουν πέρα.

Εκείνο που μας ενόχλησε όμως ήταν πως ένας από την παρέα πήρε μέσα από την παιδική χαρά της Περικλέους από τον κάδο μικροαπορριμμάτων την κίτρινη σακούλα, άδειασε τα απορρίμματα που υπήρχαν σε αυτήν στον δρόμο και έβαλε την άδεια σακούλα στο καροτσάκι του και συνέχισαν τη διαδρομή τους, βλέποντας τους ακάλυπτους χώρους και τις αυλές των σπιτιών.

Σε παρατήρηση συμπολίτη μας γιατί άδειασαν τα σκουπίδια στο δρόμο και πήραν τη σακούλα, έσπευσαν να μαζέψουν τα σκουπίδια από το οδόστρωμα, να τα πετάξουν σε κάδο απορριμμάτων που υπήρχε στο σημείο και να απομακρυνθούν…

Περιστατικά σαν το παραπάνω πληροφορηθήκαμε αργότερα πως συμβαίνουν συχνά στην πόλη μας και αυτό δεν ευνοεί την άποψη των συμπολιτών μας για εκείνους…

Πάντως το άρθρο μας δεν αφορά μόνο τους μετανάστες, αλλά οποιονδήποτε πράττει ανάλογα σε βάρος της πόλης μας. Η αναφορά μας έγινε σε αυτούς επειδή είμασταν μπροστά στο γεγονός.