Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό για την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στην κολύμβηση

.

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έγραψε ιστορία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της.

Η σπουδαία Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έκανε τον αγώνα της ζωής της και τερμάτισε 1η σε 50.12 στα 50 μέτρα ύπτιο S4 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Κάπως έτσι, έγραψε ιστορία τρία χρόνια μετά το χάλκινο του Τόκιο και θα ανέβει για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί ενός Παραολυμπιακού βάθρου.

Ιστορία με χρυσά γράμματα έγραψε στο Παρίσι και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Η 38χρονη κολυμβήτρια, ανήμερα των γενεθλίων της, έκανε απίστευτη κούρσα στον τελικό των 50μ ύπτιο (S4) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο! Με τρομερές δυνάμεις στο δεύτερο μισό της κούρσας, βγήκε μπροστά και δεν μπόρεσε να την ακολουθήσει καμία από τις αντίπαλες της. Τερμάτισε σε 50.12 με την Γερμανίδα Τζίνα Μπότσερ να είναι δεύτερη με 51.40 και την Βραζιλιάνα Λίντια Βιέρα Ντε Κρουζ, τρίτη με 52.00.

Η σπουδαία μαχήτρια της ζωής που λατρεύει το νερό έχει το σύνδρομο Stiff Person, που είναι το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου. Έχει αδυναμία στα άκρα από τα παιδικά της χρόνια δεν το έβαλε κάτω και έφτασε στα 38 της στην κορυφή!

Το 2021 η Αλεξάνδρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ ύπτιο της κατηγορίας S4. Τερμάτισε σε 49.63, πίσω από τις Κινέζες, Γιου Λιου– που σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με 44.68- και Γιανφέι Ζου (48.42), και εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο.

Αυτός ήταν ο τελευταίος της αγώνας!

πηγή: ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;