Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ: “Οι Ληστρικές Επιθέσεις στα σπίτια δημοτών της Αγίας Βαρβάρας”

.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο γίναμε μάρτυρες της αναλγησίας όχι μόνο της Κεντρικής Εξουσίας αλλά και της Δημοτικής Αρχής!

Τα γεγονότα: Στα οικοδομικά τετράγωνα 740 και 741 του Δήμου μας, επειδή η πολεοδομία δεν μπορούσε, όπως ισχυρίζονται, να ελέγξει τις άδειες που η ίδια έβγαζε κατά την δεκαετία του 1970, ζητάει σχεδόν 50 χρόνια μετά την έκδοση του ρυμοτομικού σχεδίου, την τακτοποίηση – ΠΡΟΣΟΧΗ! όχι των αυθαίρετων- των νομίμως αδειοδοτηθεντων οικοπέδων!

Ο εμπαιγμός των δημοτών μάλιστα είναι τέτοιος, που αν κάποιος – παρά τις δυσμενείς για όλους μας οικονομικές συνθήκες- θελήσει να καταβάλει το πληρωτέο ποσό, αυτό θα υπολογίζεται με βάση τις τρέχουσες αντικειμενικές αξίες και όχι με βάση αυτές που ίσχυαν, όταν είχε γίνει το λάθος εκ μέρους της πολεοδομίας.

Στη διάρκεια του Συμβουλίου ακούσαμε και αδιανόητους παραλογισμούς, όπως για παράδειγμα ότι αν μέρος ενός οικοπέδου περιλαμβάνει και το παραχωρηθέν από τον ιδιοκτήτη πεζοδρόμιο, τότε ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώσει και για το πεζοδρόμιο!

Επαναλαμβάνουμε: Αφορά σε λάθη που έχει διαπράξει η πολεοδομία 50 χρόνια πριν!

Σε αυτή την αδιανόητα εχθρική συμπεριφορά της κεντρικής εξουσίας έρχεται να προστεθεί και η ξεκάθαρα εχθρική στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους δημότες. Η δημοτική παράταξη του Δημάρχου (που δεν ξεχνάμε ότι αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές αύξησε τα δημοτικά τέλη κατά 17%), μας μίλησε χθες στο δημοτικό συμβούλιο για μια υποτιθέμενη “νόμιμη” διαδικασία.

Βέβαια, η ηθική διάσταση αποσιωπήθηκε εκκωφαντικά.

Την ίδια στιγμή, ως Πόντιος Πιλάτος, ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συμμετάσχει σε επιτροπή κατοίκων για έναν κοινό αγώνα! Δεν προσφέρθηκε για οποιαδήποτε βοήθεια, νομική ή εξειδικευμένα τεχνική!

Ταυτόχρονα, οι γνωστοί άγνωστοι μπράβοι φρόντισαν να δυναμιτίσουν το κλίμα στο Συμβούλιο, απειλώντας με επίθεση εναντίον νόμιμα εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων με αιχμηρό αντικείμενο.

κ. Δήμαρχε, σας γνωστοποιούμε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ της Αγίας Βαρβάρας θα σταθεί αρωγός σε κάθε σκληρά εργαζόμενο και δοκιμαζόμενο πολίτη- δημότη, που η Κεντρική και Δημοτική εξουσία ανάλγητα εποφθαλμιούν το μόχθο του.

Να είστε σίγουρος πως δεν θα περάσει κανένα βάρβαρο αντιλαϊκό μέτρο! Θα μας βρείτε απέναντι!

ΥΓ. Να σημειωθεί, επίσης, ότι άλλη τραμπούκικη επίθεση έμμισθων μπράβων (Δημοτικών Συμβούλων υποτίθεται) εις βάρος εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων, δεν πρόκειται να ανεχθούμε ξανά! κ. Μίχο, μαζέψτε τους! Μέχρι Εδώ!

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αγίας Βαρβάρας.