Στο κτήριο του ΟΤΕ στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα στεγαστεί υπηρεσία  του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για πολίτες τρίτων χωρών;;;

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται διάφορες εργασίες στο κτήριο του ΟΤΕ, επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι εργασίες κίνησαν το ενδιαφέρον των γύρω κατοίκων, περί της μελλοντικής του χρήσης.

Πληροφορηθήκαμε πως ενδεχομένως στο κτήριο να στεγαστεί υπηρεσία  του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που θα αφορά τις διαδικασίες χορήγησης ή ανανέωσης αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών.

Έως στιγμής δεν έχουμε πληροφορηθεί εάν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον χώρο ή εάν ο δήμος είναι ενήμερος, εάν και εφ΄ όσον όντως πρόκειται να στεγαστούν σε αυτό οι συγκεκριμένες υπηρεσίες του υπουργείου και πότε προβλέπεται να λειτουργήσουν αυτές.

Πάντως σύμφωνα με ανάρτηση του ICT+PLUS στο διαδίκτυο, τον Οκτώβριο του 2023, έγινε γνωστό πως κατοχυρώθηκε στον ΟΤΕ το έργο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τα “Κέντρα Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων”, μετά από διαγωνισμό, έναντι 7,8 εκατ. ευρώ.

Τα κέντρα λήψης γνωστοποιήθηκε πως θα δημιουργηθούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη για λογαριασμό των αρμοδίων υπηρεσιών μιας στάσης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και θα υποστηρίζουν τη διαδικασία έκδοσης των αδειών διαμονής, μέσω ανάληψης διαδικαστικών ενεργειών, όπως είναι η λήψη των βιομετρικών δεδομένων και η επίδοση των αδειών διαμονής στους δικαιούχους.

Σκοπός είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ή ανανέωσης των αδειών διαμονής, η μείωση του γραφειοκρατικού κόστους, καθώς και η εκκαθάριση των συσσωρευμένων εκκρεμών υποθέσεων αιτήσεων πολιτών τρίτων χωρών.

Τα έργα συνεχίζονται επί καθημερινής βάσης στο κτήριο με βαψίματα, διαμόρφωση χώρων, υδραυλικές εργασίες κλπ.