Θανάσης Αμερικάνος:”Με δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Σαρόπουλο κανείς πολίτης δεν θα είναι μόνος του στις δύσκολες εποχές που ζούμε”

.

Ονομάζομαι Θανάσης Αμερικάνος γεννήθηκα στη Νίκαια του Πειραιά το 1963 από οικογένεια με τις ρίζες της σε ξεριζωμένους Μικρασιάτες.

Από τη γέννησή μου έμενα στην οδό Παπαδιαμάντη στον Προφήτη Ηλία, τότε που οι γονείς μας έκαναν το δρόμο μέχρι την Αγία Ελεούσα για να κουβαλήσουν τενεκέδες με νερό που δεν υπήρχε.

Μεγάλωσα στην πόλη μας και έγινα ένα μαζί της. Να χαίρομαι στα γέλια της και να λυπάμαι στους πόνους της. Εδώ παντρεύτηκα και μεγάλωσα τα δύο παιδιά μου και εδώ μένει τον ελεύθερο χρόνο της η εγγονή μου.

Στον εργασιακό μου βίο μοιράστηκα και στις δύο όχθες. Έτσι γνωρίζω καλά τι σημαίνει επιχειρηματίας και τι ιδιωτικός υπάλληλος. Έμπορος, υπεύθυνος πωλήσεων, στέλεχος διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, οδηγός.

Ήμουν πάντα πολιτικοποιημένος μα ποτέ πολιτικός. Έτσι δεν μπορώ να κρύψω ότι ήμουν πολύ προβληματισμένος σχετικά με τη συμμετοχή μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Όταν όμως συναντήθηκα και άκουσα τον υπεύθυνο, ήπιο και συνετό λόγο του υποψηφίου δημάρχου Κωνσταντίνου Σαρόπουλου, θεώρησα τιμή μου τη συμπόρευση μαζί με έναν εξαιρετικό άνθρωπο και επιστήμονα.

Πιστεύω στην ισονομία, στην ισότητα, στην αλληλεγγύη και στην κοινή δράση. Δεν είμαστε εδώ για να αντιπαρατεθούμε με κανέναν, άλλωστε όλοι οι συνδυασμοί είναι γεμάτοι με γνωστούς και πολλούς καλούς φίλους, απλά διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών της Αγίας Βαρβάρας για να δουλέψουμε για όλους μας, χωρίς εξαιρέσεις. Δεν υποσχόμαστε το ανέφικτο που προϋποθέτει εντυπωσιακό ποσό υλοποίησης.

Υποσχόμαστε όμως ότι με δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Σαρόπουλο κανείς πολίτης δεν θα είναι μόνος του στις δύσκολες εποχές που ζούμε και στις ακόμη πιο δύσκολες που έρχονται. Υποσχόμαστε τα πολλά μικρά και εφαρμόσιμα που θα οδηγήσουν στα μεγαλύτερα και θα αφορούν όλους μας.

Όσο αφορά τη δική μου ταπεινή συμμετοχή: Κατάγομαι από αθλητική οικογένεια που έχει προσφέρει στη χώρα μας μεγάλες επιτυχίες σε ατομικό, συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Πιστεύω ότι πρέπει να εργαστούμε ώστε να διατηρηθούν οι υγιείς αθλητικές δομές, να ξαναγεννηθούν όσες για οποιοδήποτε λόγο απαξιώθηκαν και να υλοποιηθούν νέες που θα ικανοποιούν την ανάγκη των πολιτών για ευεξία και άθληση. Σκοπός μας η συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης και η αρωγή του δήμου μας στην ανάπτυξή τους. Τέλος να δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να εξωραΐστούν οι αθλητικοί χώροι στα σχολεία μας ώστε να αναπτυχθεί ο σχολικός αθλητισμός.

Θανάσης Αμερικάνος